Podřízli ho jak slepici, protože prodával alkohol. VIDEO z Egypta, na kterém je, bohužel, vidět vše

10.01.2017 10:35

Západní mocnosti neskrývaly své nadšení, když byl v Egyptě v rámci tzv. arabského jara smeten režim někdejšího prezidenta země Husního Mubáraka. Bohužel pro křesťanskou menšinu tato změna nic dobrého nepřinesla.

Podřízli ho jak slepici, protože prodával alkohol. VIDEO z Egypta, na kterém je, bohužel, vidět vše
Foto: Dailycaller.com
Popisek: Bývalý egyptský prezident Husní Mubárak

Útoky na křesťany se v kdysi poměrně tolerantní zemi staly v posledních letech prakticky normou. Křesťané se v zemi již dávno necítí bezpečně, protože současná vláda není schopna útokům muslimských radikálů zabránit. V prosinci například došlo k teroristickému útoku na katedrálu sv. Marka v Káhiře, při kterém zahynulo sedmadvacet křesťanských věřících. Za poslední tři roky zemřelo v zemi v důsledku teroristických útoků nejméně 500 osob.

Vedle teroristických útoků se však množí především individuální násilnosti. Jedna z nich skončila tragicky v Alexandrii jen před několika málo dny. Jak konstatuje mezinárodní nevládní organizace International Christian Concern (ICC) se sídlem ve Washingtonu, v egyptské metropoli zaútočil muslimský radikál na majitele malého obchůdku nožem. Z pořízených video záběrů bezpečnostní kamery je zřejmé, že oběť o útočníkovi do poslední chvíle nevěděla.

VIDEO ZDE

Anketa

,,Moc bych si přála, aby byly naše hranice zamčené na sto západů. Česko je náš domov, naše hnízdo, naše zázemí. Nesmíme ho ztratit," řekla Lucie Bílá. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 12219 lidí

Majitel obchodu Jusef Lamei právě kouřil svoji dýmku před obchodem ve čtvrti Montazah, když k němu přistoupil osmačtyřicetiletý salafista a s výkřikem Alláhu Akbar mu nožem zezadu přejel po krku. Údajně proto, že majitel obchodu prodával alkohol. Lamei ještě stačil vyskočit ze židle, ale to bylo poslední, co mu se životem neslučitelné zranění umožnilo. O několik vteřin později skonal v kaluži krve. Pachatel podezřelý z vraždy byl zadržen jen několik hodin po incidentu.

„Vražda Jusefa byla předem naplánována, protože vrah jeho obchod navštívil před spácháním trestného činu hned několikrát a věděl, že můj bratr na tom místě často sedával,“ konstatoval pro ICC Nasef Lamei s tím, že jeho bratr Jusef byl znám jako klidný a uvážlivý člověk, který v měsíci ramadánu alkohol s úcty k muslimským tradicím neprodával. A stejně tak činili v průběhu pěti denních muslimských modliteb.

Přímým svědkem bestiální a zbabělé vraždy byl ovšem syn oběti Tony Jusef. „Truchlím nad ztrátou svého otce, který byl zabit přímo před mýma očima. Jsem smutný, že žijeme v zemi, která není schopna zajistit ochranu svých občanů. Byl to můj otec, přítel a vůbec vše nejlepší v mém životě,“ uvedl mladík. Na alarmující situaci křesťanů reagoval i regionální manažer ICC William Stark. „Sektářská trestná činnost v Egyptě se vymkla kontrole. Křesťané nyní ve své zemi žijí ve strachu. Egyptské úřady musí chránit své občany bez ohledu na jejich víru.“

Včera navíc došlo v oblasti severní Sinaje ke dvěma teroristickým útokům, při kterých bylo zabito osm policistů a jeden civilista. Po přestřelce na kontrolních stanovištích u Al-Matafy a Al-Masaid zemřelo také pět útočníků. V prvním případě zaútočilo dle ministerstva vnitra asi dvacet ozbrojenců, kteří měli automobil naložený výbušninami. Prozatím se k odpovědnosti za oba teroristické útoky nepřihlásila žádná organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…