Podrobnosti o útoku mačetou v Belgii: Alžířan, za kterým prý stál IS

07.08.2016 17:04

K včerejšímu mačetovému útoku na dvě policistky v belgickém Charleroi se přihlásil Islámský stát. Jak následně uvedl belgický premiér Charles Michel, policie svým zásahem zabránila větší tragédii. Útočníkem byl Alžířan, který v Belgii již čtyři roky žil. Píše o tom server iDnes.cz.

Podrobnosti o útoku mačetou v Belgii: Alžířan, za kterým prý stál IS
Foto: pixabay.com
Popisek: Násilí - ilustrační foto

Třiatřicetiletého útočníka, který při svém činu křičel Alláhu akbar, zneškodnil kolega obou policistek. Muže postřelil. Ten nejprve skončil ve vážném stavu v nemocnici, kde posléze zemřel. Jedna z napadených policistek má těžké zranění v obličeji, druhá lehké. Muž sice nefiguroval v seznamech tajné služby, policie jej však znala kvůli drobným přestupkům.

Původní text ZDE.

Belgický premiér dnes vyzýval ke klidu. „Zachováváme chladnou hlavu a zůstáváme pozorní,“ zmínil. Podle něj policie udělala, co mohla. „V posledních měsících jsme v Evropě konfrontováni s novou situací. Není to jen situace belgická, ale opravdu evropská. Policie v Charleroi udělala, co mohla, a bezpochyby zabránila tragédii, která mohla být ještě daleko větší,“ řekl také.

Policejní stanice, na niž muž zaútočil, je totiž již několik měsíců trvale hlídaná. Muž se tak nedostal do budovy, kde by mohl zranit více lidí. 

Úroveň teroristického ohrožení zůstává i po tomto činu na třetím stupni. Bezpečnostní kabinet se pod vedením premiéra Michela, jenž kvůli incidentu přerušil svou dovolenou, sešel dnes dopoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…