Podrobnosti o útoku v Austrálii: Organizoval ho Islámský stát. A to není všechno

04.08.2017 12:46

Server britské BBC přinesl další informace k teroristickému útoku, který se australské policii podařilo zmařit. Šlo o teroristický útok na letadlo. Jeden ze strůjců útoku plánoval, že bombu nevědomky pronese na palubu jeho bratr. Tento bratr podle policie neměl sebemenší tušení, že se vlastně stane nástrojem teroristů.

Podrobnosti o útoku v Austrálii: Organizoval ho Islámský stát. A to není všechno
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Australský premiér Malcolm Turnbull minulý týden oznámil, že australští policisté zmařili chystaný teroristický útok v letadle. Čtyři lidé byli zatčeni. Nové informace navíc ukazují, že útok byl ve skutečnosti organizován ze zahraničí přímo Islámským státem.

Podle vyšetřovatelů zatčení sestrojili špičkovou bombu, kterou umístili do zavazadla. Toto zavazadlo měl na palubu letadla společnosti Etihad Airways pronést bratr jednoho z obviněných, ale neměl o tom mít ani tušení. Na palubu letadla měl nastoupit 15. července. Skutečně také nastoupil, jenže bez zavazadla, takže se teroristický útok nezdařil.  

Celý článek v angličtině naleznete ZDE.

BBC k tomu dodává, že části špičkové bomby dorazily do Austrálie z Turecka, takže existuje podezření hraničící s jistotou, že útok byl naplánován a připraven daleko od Austrálie přímo Islámským státem.  

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…