Podvod! Porušil pravidla! Minář má problém, už je tu řev kvůli dnešní demonstraci

29.04.2020 22:20

„Podvod, porušení pravidel!“ Komunistu Jana Klána svou dnešní akcí zvedl ze židle Mikuláš Minář z Milionu chvilek, který lidem předem oznámil, kam půjde „na procházku“ a co tam hodlá dělat. A s ním si v Praze dnes vyšly „na procházku“ stovky lidí, taktéž s otázkami a vzkazy na cedulích. „Co čekat od člověka, který je sponzorován penězi od donátorů a je podporován pravicovou politickou elitou,“ povzdechl si Klán nad počínáním aktivisty Mináře.

Podvod! Porušil pravidla! Minář má problém, už je tu řev kvůli dnešní demonstraci
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jan Klán

„Já už to potřebuji jít rozdýchat na čerstvý vzduch... Proto půjdu ve středu 29. dubna v 18:00 hodin na procházku do Letenských sadů. Vezmu si s sebou transparent, na který napíšu otázku, která mě nejvíce pálí. Vezmu si samozřejmě také roušku a budu udržovat bezpečnou vzdálenost, ale nebudu mlčet,“ nabádal Minář o minulém víkendu na Twitteru.

Ty, kteří se chtějí přidat, ať se budou nacházet kdekoli, vyzýval, aby se v ten samý den vyfotili se svou otázkou, která je pálí a na kterou jim vláda dluží odpověď. „Všechny tyto otázky pak sebereme a od vlády na ně budeme vyžadovat odpovědi,“ uzavřel s tím, že pokud vláda do jednoho měsíce nedá odpovědi, vystaví jí vyúčtování.

Pár stovek lidí se ve středu skutečně dostavilo na místo u kyvadla na Letné, dodržovali dvoumetrové rozestupy, jak je nabádal i sám Minář, jenž se přišel „rozdýchat na čerstvý vzduch“ hned s dvěma rouškami přes obličej... 

Účastníci s sebou měli i vyrobené transparenty či cedule, například s hesly „Nechceme vakcínu, chceme svobodu“, „Moje děti mají právo na vzdělání“, „Vládo, kdy odejdeš do čínské provincie?“ či „Otevřete školy!“

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí

Před 19. hodinou se pak lidé vydali přes Letenskou pláň ke Kramářově vile, která je sídlem předsedy vlády. Tam mnozí své transparenty se svými otázkami a vzkazy zanechali. Po cestě také psali křídou vzkazy vládě i na chodníky na Letné. Řadu vzkazů napsali i na cestě přímo k vládní vile.

Ne všechny však Minářův nápad potěšil. „Na pana Mináře se restrikce nevztahují?“ podivuje se například politik Jan Klán.

„A to je to fungování našeho právního systému po česku. Každý si danou věc vyloží po svém, ale veřejné akce jsou zakázány. No, a že pan Minář celou akci podal jako procházku, kde se ‚náhodně‘ sešlo několik stovek lidí, je porušením pravidel, která musíme všichni dodržovat. Za tento podvod, respektive svůj výklad nařízení vlády, by neměl zůstat nepotrestán, když policie může pokutovat za nenošení roušky?“ táže se ve svém facebookovém příspěvku komunista.

I v tomto případě by organizátor oné „procházky“ měl podle něj dostat pokutu: „A to dosti vysokou, aby si přestal vykládat zákony ve svém duchu. Jenže co čekat od člověka, který je sponzorován penězi od donátorů, kteří brojí proti současné vládě s tolerancí komunistů, a podporován pravicovou politickou elitou? Zřejmě nemůžeme očekávat nic světoborného,“ zhodnotil.

Je to prý pořád to ohrané: současná vláda je špatná, zavádí restrikce, aby ochránila občany, ale nám chvilkařům se to nelíbí, protože nemůžeme protestovat. „Zajímalo by mě, jak by reagoval, kdyby byl pan Minář nakažen novým koronavirem? Opět by protestoval, pořádal jeho protestní procházky, nebo by konečně dostal rozum?“ přemítal dál Klán a dodává: „Rozum asi ne, protože ten buď na procházce ztratil, nebo spíš mu nebyl nikdy shůry dán.“

„Takže si pamatujme, co je spolek Milion chvilek vlastně zač: je to spolek, který nechce dodržovat platné zákony, nařízení a vlastně ani právní stát a demokracii, kterou si vykládají ve svém významu ‚já si mohu dělat, co chci“. Na závěr jedno rčení: všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější,“ dodal Klán závěrem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…