Podvodník Soukup? Šéf Barrandova vrátil úder. I Pavel Novotný se dočkal rány

19.02.2019 7:37

V Mých zprávách na TV Barrandov se Jaromír Soukup opět zaměřil na své staré známé. Předně na Deník N a Noru Fridrichovou, kteří stále neupouštějí od rozborů a zpráv o jeho financích. A pak už šly komentáře za Miroslavem Kalouskem, který chce uklízet po Andreji Babišovi, za Zdeňkem Bakalou, jenž je prý drzejší jak lázeňská veverka, i za ODS a její „hledání Merkelové“. A také dal poučení, že by se opravdu nikdy nemělo naslouchat „protekčnímu spratkovi“ Novotnému.

Podvodník Soukup? Šéf Barrandova vrátil úder. I Pavel Novotný se dočkal rány
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup si vyřizuje účty s Pavlem Novotným

Úvodní kopanec patřil jak jinak než Noře Fridrichové a ČT spolu s redaktory Deníku N, ve kterém o Soukupovi v poslední době vycházejí články s titulky jako „Soukup měl utajenou firmu na Kypru, proteklo přes ni více než půl miliardy. Mluvili jsme i s bílým koněm“ nebo „Soukupovou firmou na Kypru se zabývá Národní centrála proti organizovanému zločinu“. Soukup prohlásil, že dotyční nejsou novináři, ale političtí agitátoři, kteří používají všechno, co se jim hodí do krámu.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

V krátkých zprávách Soukup pokračoval špičkami na Miroslava Kalouska, jenž poskytl rozhovor deníku Právo, v němž řekl, že po vládě Babiše bude v Čechách „práce jak na kostele“. Soukup nevylučuje, že to tak bude, ale vadilo mu, že se Kalousek prezentuje jako ten, kdo tu práci na kostele bude dělat. „Přitom do kostela už ho nějakej pátek nepouštěj,“ rýpl si moderátor s tím, že Kalousek doklepává svoji poslední politickou etapu a je prakticky nevolitelný. „Mirdo, až někdo bude napravovat Babišovo práci, ty už v politice nebudeš,“ parafrázoval Soukup známou reklamu a vzkázal Kalouskovi, ať se s tím smíří.

Další na řadě byl Zdeněk Bakala, dle Soukupa „drzý jak lázeňská veverka“. Tentokrát proto, že se jeho firma NWR ohradila proti převzetí OKD státní firmou Prisko. „Jednalo by se o faktické znárodnění těžebního byznysu společnosti NWR,“ citoval Soukup z dopisu adresovanému Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi. „Postup Ministerstva financí, které s plánem přišlo a na nové OKD dohlíží, podle Zdendy Bakaly, akcionáře NWR, tedy Zdendu, poškodil o stovky milionů eur, které Zdenda bude chtít v arbitráži,“ dodal Soukup s tím, že vyarbitrážované peníze by Bakala určitě použil na nákup dalších médií, aby mohl vysvětlit svojí „pravdu“. „Chápete tu drzost? Já jsem si myslel, že už mě nemůže nic překvapit, zejména od miliardářů a od médií,“ stýskal si moderátor.

Pak se Jaromír Soukup zaměřil na ODS a na článek, že někde bude strana muset najít „svou Angelu Merkelovou“. „Neměla by ODS ve svých útrobách hledat program, který není založenej na tom, že Andrej Babiš je vůl?“ dovolil si svou vlastní politologickou analýzu moderátor.

Došlo také na ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka. Soukup zmínil hrubou nespokojenost s jeho činností ze strany KSČM, kterou se Andrej Babiš bude snažit řešit, a dodal, že zastání má ministr u pražské kavárny, která ho ovšem nikdy volit nebude. A obhajují ho i Řeporyje obhospodařované Pavlem Novotným. „Pan ministr Tomáš Petříček je dobrým ministrem zahraničí,“ zní podle Soukupa z této městské části. „Jaké z toho plyne poučení? Nikdy, nikdy, nikdy neposlouchejte názory protekčního spratka Pavla Novotného,“ okomentoval to Soukup s tím, že spousta těch, kdo ho nyní kritizují, jsou jeho bývalý zaměstnanci. Pavel Novotný ho prý má rád, on jeho s rezervou.

Celý pořad ZDE

O Soukupovi se Novotný vyjadřoval i ve svém interview s Parlamentními listy: „Mirkovi Soukupovi mohu jen pogratulovat, že se snad pro rány boží definitivně zbavil té predátorky, a popřát mu hodně štěstí v osobním, obchodním i politickém životě. Mimochodem, myslím, že Mirkovi jde hlavně o to být respektován, či brán Pitomiem a spol. jako hráč na politickém kolbišti. Nemyslím, že má ambice stát se europoslancem či ministrem. Je to hráč a chce být více respektován. Jinak to, že bude konkurovat Okamurovi, mě šíleně baví a opět mi obrazně řečeno stojí to péro nad představou, jak nadšeně líčí své plány během natáčení Okamurovi, který určitě dělá před Soukupem, jak je to skvělý nápad, ale v reálu už přemýšlí, jak to Soukupovi elegantně rozmluvit.“ Okomentoval i finanční těžkosti, které podle ČT a Deníku N má: „Odpověděl bych, že informacím, které uveřejnila o skupině Barrandov Česká televize, nemám důvod nevěřit, stejně jako věřím Mirkovi Soukupovi, že je v pohodě. Já mám Mirka rád. Nerozumím tomu, co poslední dva roky dělá, nedává mi to smysl jako synkovi židovského obchodníka, ale je to jeho televize a Mirka mám celkem rád, stejně jako jsem na Barrandově nechal několik spolupracovníků, kterých si lidsky i profesně mimořádně vážím. Já bych mu fakt přál, aby fakt byl v pohodě a měl nějaký obchodní plán, kterým to celé zachrání.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…