Podvodníku Špidlo! Paraziti. Tomio Okamura před lidmi útočil na Sobotku i Merkelovou

22.09.2016 16:51

Na centrálním náměstí v Havlíčkově Brodě ve středu 21. září pokračovala kontaktní kampaň Strany práv občanů (SPO) a strany Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury (SPD) za účasti předsedů obou uskupení. Asi tři desítky zájemců si vyslechly projevy zaměřené jednak na představení volebních kandidátů, jednak na programové priority stran.

Podvodníku Špidlo! Paraziti. Tomio Okamura před lidmi útočil na Sobotku i Merkelovou
Foto: David Daniel
Popisek: Tomio Okamura v Havlíčkově Brodě

Setkání s občany Havlíčkova Brodu zahájil Jan Veleba, který na místo dorazil na traktoru Zetor, na němž během kampaně objíždí kraj Vysočina. Veleba uvedl, že traktor řídí sám, protože je zemědělec a navíc je absolventem oboru mechanizace zemědělství. „Zetor jsem si vybral, protože je to tradiční česká značka a továrna se nyní zase začíná zvedat. Je to moje srdeční záležitost, do traktoru cizí značky bych nesedl,“ řekl na úvod setkání Jan Veleba.

Jako prioritu své strany a její kampaně uvedl, že chce, aby v kraji skončila vláda jedné strany, tedy sociální demokracie s podporou komunistů. Kraj podle Veleby potřebuje nový svěží vítr, kterým mohou být právě kandidáti SPO a SPD. Jedním z nich je bývalý voják generálmajor Hynek Blaško, který uvedl, že má k Vysočině blízký vztah, protože tam jako aktivní voják několik let sloužil, a že jej oslovil program strany SPO, zejména s ohledem na zastavení nelegální migrace. „Mrzelo by mě, kdyby Vysočina byla takto zaplevelena, věřím, že program strany přiláká lidi, kterým tak jako mně záleží na Vysočině,“ oslovil posluchače generálmajor Blaško.

Jan Veleba na úvod k tématu migrace uvedl, že je přesvědčen o tom, že základ identity českého státu je půda, a to zejména zemědělská půda. „Sám jsem se narodil v malé osadě u Velké Bíteše, můj otec byl obyčejný sedlák, a když mu bylo šestnáct let, začal hospodařit. A ten mně říkal, abych si zapamatoval, že k naší zemi a národu patří půda, jazyk a kultura. To jsem si vštípil a není to žádná xenofobie. Chci, aby to tak zůstalo, a to, co se stalo v Evropě, je obrovský průšvih. Do společného evropského domu těžce zatéká, a to, že v naší malé zemi není ještě voda, nic neznamená. Je jen otázka času, kdy sem ta voda doteče. Německo bude muset několik set tisíc migrantů dostat pryč ze země, Merkelová dříve či později skončí, a až jim řeknou, že musejí z Německa, co se asi stane? Ti lidé půjdou do sousední země. Je to jen otázka času. Bezpečí a národní identita jsou základem všeho a naprosto musejí být zabezpečeny. A na tom musíme stavět, co lidé v kraji potřebují,“ vysvětlil jedno z volebních témat Jan Veleba.

V následné debatě s jedním havlíčkobrodským občanem o sociální politice státu Jan Veleba uvedl, že po roce 1989 u nás zvítězily peníze a nic tady není hanba. „Kdo má peníze, vše si koupí, kdo ne, má jen velké problémy. Jsem bytostně přesvědčen o tom, že pokud se nevrátí do života lidí odshora dolů elementární základy slušnosti a morálky, nejde to vyřešit,“ řekl Jan Veleba.



Okamura: Za Babiše jako za Kalouska

Tomio Okamura na mítink dorazil s malým zpožděním a také on představil program své strany. „Říkáme ne penězům pro migranty, ale našim občanům. Je otázka, zda si lidé přejí, aby peníze ze státního rozpočtu šly pro naše lidi, nebo aby šly na migranty. Naposledy minulý týden odsouhlasili Sobotka s Babišem na vládě více než půl miliardy korun na výběr integrátora cizinců. My v naší koalici říkáme ne, to není správné, ne tomu, aby cizinci parazitovali na našem sociálním systému,“ uvedl Okamura. Přestože je v současnosti v Česku zaznamenáván hospodářský růst, vláda podle Okamury nadále zemi zadlužuje, a když Andrej Babiš říká, že dobře hospodaří, je to podle něj lež, svědčí o tom i současný navrhovaný schodek rozpočtu ve výši šedesáti miliard korun. „Krade se nadále, hospodárně se nehospodaří a lidem nezbývá v peněžence víc než za Kalouska. Sobotkova a Babišova vláda není tedy o nic lepší. Myslím, že si politiky volíte proto, aby to změnu přineslo,“ shrnul Tomio Okamura.

Jan Veleba promluvil k hlavním krajským tématům, je podle něj třeba hledat znovu pracovní místa a kraj je také výjimečný v zemědělství a potravinářství. „Zemědělství zde zůstalo a naším bodem programu je zasadit se o potravinovou soběstačnost na Vysočině. Je to kraj nejlepších brambor na světě. A víte, kolik se jich pěstuje. Jsme soběstační jen ze 75 %, a přitom jsou tady vynikající podmínky. Další bod našeho programu je na základě účasti v krajském zastupitelstvu vyvinout iniciativu na změnu zákona, tak aby senioři a zdravotně postižení neplatili koncesionářské poplatky České televizi. V našem kraji by automaticky a bez předvolebních slibů nechybělo těmto lidem 135 korun v peněžence a televize by musela lépe hospodařit,“ uvedl Jan Veleba. Dalším bodem programu je pro Velebu podpora prezidentu Zemanovi, SPO je podle něj tím, kdo ho bude hájit a podporovat, protože u nás platí, že „kdo si nekopne do prezidenta, není dost in“.



Okamura: Armáda není schopná ubránit ČR

K diskusním tématům v Havlíčkově Brodě patřila i česká armáda a její situace. „Ptám se, kdo velí české armádě, když Sobotka navrhuje paralelní strukturu nějaké evropské armády, a přitom ani současná armáda nefunguje. Její kapacita stačí na obranu Středočeského kraje po dobu šesti týdnů, to znamená, že naše armáda není vůbec schopná ubránit Českou republiku. Navíc nám hrozí milionová invaze muslimů. Jsme v situaci, kdy největším dovozcem migrantů do Evropy se stala agentura Frontex,“ uvedl Tomio Okamura a připomněl, že jeho strana prosazuje referendum o vystoupení České republiky z EU. Pak Okamura obvinil Bohuslava Sobotku z toho, že jeho proevropské postoje pramení z toho, že má slíben post eurokomisaře. Okamura se pak opřel i do bývalého premiéra a eurokomisaře Vladimíra Špidly a připomněl, že Špidla v pořadu Máte slovo uvedl, že má český důchod třináct tisíc korun a o zahraničním důchodu z EU, který má ve výši sto tisíc korun jako eurokomisař, se odmítl bavit. „Tento politický podvodník je dnes hlavním poradcem premiéra Sobotky, veřejně lže jen proto, aby byla znovu sociální demokracie zvolena,“ řekl Okamura. S asi čtyřmi desítkami posluchačů se Okamura v Havlíčkově Brodě rozloučil vzkazem, že krajské a senátní volby jsou mimořádně důležité tím, že mohou znamenat pro Sobotkovu a Babišovu vládu signál, aby místo afrických a arabských migrantů podporovala naše občany.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…