Pohled do policejního spisu: S rebely vyjednávala Nagyová, Nečas jen kýval

12.02.2014 19:47

Policejní spis, který se zabývá kauzou trafik exposlanců ODS, obsahuje zajímavé informace. Jak prozradil deník Insider, byla to Jana Nečasová, manželka expremiéra Petra Nečase, která tehdy, ještě jako Nagyová, s rebely vyjednávala. Role samotného Nečase tak nebyla příliš značná, působil spíše jako vykonavatel.

Pohled do policejního spisu: S rebely vyjednávala Nagyová, Nečas jen kýval
Foto: Radim Panenka
Popisek: Expremiér odmítl vypovídat i kvůli tomu, že mezi obviněnými je jeho současná maželka

Deník Insider také zjistil, že vyšetřovatelé pasovali Nečase na podezřelého z poskytování úplatku až skoro rok a čtvrt poté, co zahájili vyšetřování - stalo se to 15. dubna minulého roku. Stojí to na titulní straně spisu, tedy v místě, kam vyšetřovatelé vypisují každou osobu, na jejímž vztahu k případu pracují.

Z uvedených informací ve spisu dále vyplývá, že policie neodposlouchávala přímo Nečase, ale Nagyovou. Rozhovorů mezi premiérem a jeho sekretářkou navíc detektivové zaznamenali jen poskrovnu.

Spis hovoří například o hovoru, v němž Nečas volal Nagyové z telefonního aparátu svého řidiče. Ta několik minut zevrubně tlumočila stanoviska rebelů kolem Petra Tluchoře. Nečas na odposlechu přitakává a odpovídá jednoslovně. Žádné příkazy, instrukce nebo dotazy policejní technika nezachytila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…