Pohřbívání dětí a pokuty za rakve. Ministryně Šlechtová vytáhla pochmurné téma

20.04.2016 18:24

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls vysvětlovala, jak to všechno je s Czechií. Ale nejen to, zásadním způsobem se vyjádřila k zákonu o pohřebnictví. V této oblasti chce zkrátka udělat pořádek.

Pohřbívání dětí a pokuty za rakve. Ministryně Šlechtová vytáhla pochmurné téma
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ačkoli má jako ministryně na starosti cestovní ruch, teprve z médií se dozvěděla, že se České republice bude v zahraničí říkat také Czechia. Kdyby to byl jediný používaný název, museli bychom vracet dotace z EU určené na propagaci značky Czech Republic. V tuto chvíli ale název Czech Republic z mezinárodní scény nezmizí. „Mně osobně jako občanovi se výraz Czechia opravdu nelíbí. My jsme Česká republika, jsme Czech Republic a není důvod to měnit,“ vyjádřila svůj názor dáma.

Kauza s názvem Czechia je podle jejího názoru uměle vyvolaná, ale teoreticky by bylo možné ji vyřešit v referendu. Ať si voliči řeknou, jak by se měla jejich země jmenovat.

Ve druhé polovině pořadu se vyjádřila k chystané novele zákona o pohřebnictví. Dosud se touto problematikou zabýval jen jeden pracovník na ministerstvu, a to ještě jen na půl úvazku. Novela zákona by proto měla řešit otázku pohřbívání dětí a další otázky s touto problematikou spojené včetně spolupráce krematorií.

„Do této problematiky nikdo nesáhl patnáct let, a když se snažím zasáhnout, tak si asi dokážete představit, jaké tlaky tady na mě existují,“ uvedla ministryně. Obce by měly dohlížet na své osoby. Pokud se např. dozvíme, že byl někdo pohřben v jiné rakvi, než měl být pohřben, tak přijde pokuta. A ty pokuty jsou velmi vysoké, půjde o 200 tisíc korun,“ prozradila členka vlády.

Šlechtové prý jde o to, aby bylo jasné, kolik máme v naší zemi pohřebišť, hrobů a jak je o ně pečováno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…