Pojďme společně zatáhnout za jeden provaz, vyzývá předseda SPD

25.03.2021 11:07

Blížící se říjnové volby do Poslanecké sněmovny budou podle hnutí SPD klíčové. I proto její předseda Tomio Okamura vyzval menší vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly, a podpořily SPD. „Tak máme jedinou šanci uspět nad probruselskými stranami. Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření,“ uvedl Okamura na svém Facebooku.

Pojďme společně zatáhnout za jeden provaz, vyzývá předseda SPD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle něj půjde v letošních volbách do Sněmovny doslova o zachování svobody a existence naší republiky. „Jakýkoli propadlý hlas pro strany, které nemají jasnou šanci překročit pěti procentní hranici volitelnosti, znamená v důsledku posílení hlasů pro koalice Pirátů a ODS,“ uvedl Okamura.
 
„Hnutí SPD je jedinou vlasteneckou stranou v České republice, která prosazuje politický program také na evropské úrovni spolu s nejsilnějšími evropskými vlasteneckými stranami a tvoříme s nimi i společnou frakci v Evropském parlamentu. Spolu s francouzským Národním shromážděním Marine Le Penové a SPD jsou členy naší vlastenecké frakce Identita a demokracie například italská Liga Mattea Salviniho nebo holandská Strana pro svobodu Geerta Wilderse,“ říká Okamura. 
 

Anketa

Byl by Ivan Bartoš dobrý premiér?

1%
97%
2%
hlasovalo: 21204 lidí
Správnou cestu všem vlastencům prý ukázal vloni Jaroslav Foldyna. „Stal se členem SPD a posílil naše řady na 19 poslanců. Vlastenci táhnou za jeden provaz! Pojďte i vy s námi! A moc Vám všem děkuji za podporu SPD a slibuji, že budeme nadále ze všech sil prosazovat náš politický program,“ dodal předseda SPD. 
 
Podle posledního průzkumu agentury SANEP by volby velmi těsně vyhrálo ANO se ziskem 26,2 procenta hlasů, koalice Pirátů a STAN by získala 26,1 procenta hlasů. Průzkum ale dále uvádí, že podpora hnutí SPD v čele s Tomiem Okamurou stále roste. Ve volbách by nyní skončilo čtvrté se ziskem 10,3 procenta hlasů. V únoru mu podporu vyjádřilo 9,4 procenta voličů.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…