Pojďte dělat za 11 tisíc! Na tři směny, bereme i cizince. Šéfodborář Středula naštvaně vytáhl skandální dokument

06.02.2017 13:04

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula se rozčílil na svém facebookovém profilu. A to kvůli nabídce práce, kterou sdílel.

Pojďte dělat za 11 tisíc! Na tři směny, bereme i cizince. Šéfodborář Středula naštvaně vytáhl skandální dokument
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Toto jsou ty skvělé nabídky práce, kvůli kterým žádají zaměstnavatelé vládu o větší počet ukrajinských dělníků a dělnic. Předpokládám, že tak skvělou práci nabídnou také svým dětem, až budou hledat práci. To se přece nedá odmítnout!“ rozlítil se předseda největší odborové centrály nad nabídkou práce šičky za 11 až 13 tisíc hrubého. Jak je v inzerátu uvedeno, jde o třísměnný provoz a možný je i nástup cizince.

Svůj příspěvek Středula sdílel i na profily premiéra Bohuslava Sobotky, ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka (ČSSD).

„Zaměstnavatelé dnes komunikují s veřejností, že nevydělávají na ukrajinských zaměstnancích. Nevím, jak umí interpretovat data, ale Český statistický úřad má čísla zcela jednoznačná a vypovídají opak. Pro Českomoravskou konfederaci odborových svazů (ČMKOS) je důležité a nutné, aby ti, kteří v ČR pracují, pracovali za srovnatelných podmínek, což se týká také jejich mezd,“ podotkl k následující tabulce Středula. Jak dodal pomocí hashtagu, odbory jsou vždy na vaší straně.

Středula na nízké platy upozorňuje dlouhodobě, naposledy se například obul do generálního ředitele společnosti Mölnlycke Health Care Emmanuela Chilauda. „Pan generální ředitel si stěžuje, že lidé nechtějí u nich pracovat? Tak ať ihned za nabízených 13 000 až 14 000 Kč hrubého na třísměnný provoz nastoupí a pokusí se za tyto peníze přežít. A vyhrožovat zahraničními dělníky? Tak ať řekne ve Švédsku, jakou cenu práce zaměstnancům nabízí!“ napsal na sociální síti Středula. „Věřím, že tento přístup zaujme např. Bohuslava Sobotku, Michaelu Marksovou-Tominovou... a další. Toto nepovažuji za seriózní nabídku. Firmě Mölnlycke bych žádné povolení zaměstnávat zahraniční zaměstnance neposkytl,“ dodal Středula.

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…