Pojďte namalovat Václava Havla, oslovili celý svět karikaturisté

06.09.2016 13:05

Domácí i zahraniční výtvarníci kreslí českého exprezidenta Václava Havla, a to v rámci projektu Svět kreslí Havla. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Pojďte namalovat Václava Havla, oslovili celý svět karikaturisté
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Bývalý prezident Václav Havel

České i zahraniční výtvarníky z celého světa oslovila s touto prosbou Česká unie karikaturistů. Výsledky celého projektu si lidé mohou prohlédnout na výstavě v Malostranské besedě v Praze, a to od zítřejšího dne až do konce měsíce. Slavnostní vernisáž se uskuteční dnes. Mimo jiné na ní promluví bývalý poradce prezidenta Václava Havla Tomáš Sedláček či místopředseda České unie karikaturistů Jaroslav Dostál.

„Havel se kreslí dobře. Je to vidět i na tom souboru, který přišel z celého světa. Podílelo se na něm 130 autorů,“ řekl k tomu v České televizi předseda České unie karikaturistů Radovan Rakus. „Stačilo jenom jméno a karikaturisté reagovali. Na světě se o něm ví,“ podotkl závěrem s tím, že nemuseli poskytovat žádné bližší informace. Celá výstava vznikla u příležitosti výročí Havlových 80. narozenin.

Původní text najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…