Pokálená čest našeho státu a vtip o agentovi. Takto se kníže za loveckých fanfár loučil s Topkou

28.11.2015 11:11

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se úvodem sněmu, který se o tomto víkendu koná v Praze, rozloučil s předsednictvím strany. To předá svému nástupci, zřejmě Miroslavu Kalouskovi, jenž bude volen zítra.

Pokálená čest našeho státu a vtip o agentovi. Takto se kníže za loveckých fanfár loučil s Topkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

„Je to opravdu zvláštní okamžik, když člověk končí předsednictví. První, co cítím, je ohromný dík, poněvadž jsme spolu několik let prožili a bylo mi mezi vámi dobře. Málokdy jsem viděl tak velkou loajalitu jako v naší straně,“ uvedl  Schwarzenberg úvodem svého projevu, když jej na sněmu přivítaly lovecké fanfáry.

„Jsem přesvědčen o tom, že nyní nastává čas, kdy naše strana bude žádána. V kritických dobách totiž voliči chtějí stranu, která má jasný profil, která není jako třtina ve větru, stojí na svých zásadách a nabízí řešení,“ řekl s poděkováním voličům. 

„My jsme strana, která se nebojí a nebude bát dělat kroky, které se příčí veřejnému mínění a chuti si život užívat, když to považuje za nutné pro naši zemi. Nyní nastane čas velkých výzev. Ta doba 25 let po roce 1990 byla zlatým obdobím v našich životech. Ale každé zlaté období někdy končí a nastává drsné období, nejen pro Českou republiku, ale i pro Evropu,“ dodal Schwarzenberg s tím, že důležité je nebát se. 

„Spousta politiků tady káže strach. Nebojme se a milujme lidi. Zní to trošku pateticky. Ale ujišťuji vás, že je to jediná důležitá rada pro naši politiku. S úsměvem jdeme do toho. Život je krásný a tato země je překrásná a stojí za to o ni bojovat. I když je to někdy úmorné,“ podotkl s tím, že věří, že voliči ocení stranu, která neuhýbá od svých zásad a „stojí pevně ve svých kramflecích“. „Že vždy bude bojovat za svobodu, za právní stát,“ doplnil. A apeloval na to, aby si lidé uvědomili, že svoboda a demokracie jsou důležité.

„Před námi je nyní nekrvavá výzva. Příliv uprchlíků a migrantů k nám. Velice bych prosil o jednu věc: Uvědomme si, že každý z nás může být uprchlíkem, i já byl nějaký čas uprchlík. Samozřejmě nesmíme ztratit obezřetnost,“ uvedl s tím, že lidé prchají před vrahy. „I mezi nimi může být agent. Sami víme, kde všude může být agent,“ řekl za smíchu přítomných. „Teroristický agent,“ dodal s poděkováním všem mladým českým lidem, kteří uprchlíkům pomáhají. „Ti zachraňují čest našeho státu, která je v tuto chvíli pokálená,“ doplnil.

„Nebojme se a držme se svých zásad,“ apeloval s tím, aby straníci šli mezi lidi, jak staré, tak i mladé. „Stojíme před velkou výzvou, a když ji ustojíme, věřím, že i lidi poznají, že jsme spolehlivá strana. A to bude do budoucna nejdůležitější,“ řekl.

„Budeme se dále vidět. Ale teď končí jedna kapitola, nastává nová. A jsem přesvědčen, že to bude nový duch, nové myšlenky. Děkuji vám mnohokrát,“ rozloučil se za velkého potlesku stojících straníků Schwarzenberg. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …