Pokračuje závěrečná řeč exposlance Ratha před soudem

14.07.2015 8:44

Bývalý poslanec a někdejší středočeský hejtman David Rath obžalovaný z korupce bude dnes pokračovat v závěrečné řeči před soudem. Hrozí mu až 12 let vězení. Ovlivňování veřejných zakázek od začátku odmítá. Případ řeší Krajský soud v Praze, zabývá se jím už od srpna 2013.

Pokračuje závěrečná řeč exposlance Ratha před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath zahájil závěrečnou řeč v pondělí odpoledne a mluvil zhruba dvě hodiny. Po jednání odhadoval, že je teprve ve třetině. V takovém případě by mohl řeč dnes dokončit. Obžalovaný má na závěr ještě nárok na tzv. poslední slovo. Soud se pak poradí a vyhlásí termín rozsudku.

Před Rathem přednesla v pondělí závěrečnou řeč jeho obhájkyně, která soudu navrhla, aby soud jejího klienta zprostil obžaloby, protože se podle ní tvrzení vyšetřovatelů neprokázala.

Rathovi hrozí až 12 let vězení, žalobce pro něj navrhl nejméně devět let a propadnutí majetku. Bývalý významný politik, který nyní působí v Hostivicích jako lékař, je obžalovaný z ovlivňování veřejných zakázek týkajících se oprav staveb a modernizace nemocnic. Tendry byly vyhlášeny v době, kdy byl hejtmanem Středočeského kraje. Rath obžalobu odmítá, podle něj jde o politický proces.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…