Pokračují nominační konference ČSSD, v Ústí i debatou o stíhaných

17.12.2016 6:43

Ve Středočeském a Ústeckém kraji se dnes sejdou delegáti nominačních konferencí ČSSD. O podporu na březnovém volebním sjezdu sociálních demokratů je požádají premiér Bohuslav Sobotka a další členové předsednictva ČSSD i noví uchazeči o funkce v nejužším vedení. Na severu Čech bude nominační konference také řešit, co s funkcionáři, které tento týden začala policie trestně stíhat v souvislosti s dotačními podvody. Sobotka nechce, aby dál zastávali veřejné a stranické funkce.

Pokračují nominační konference ČSSD, v Ústí i debatou o stíhaných
Foto: Václav Fiala
Popisek: Na kampani ČSSD lidé využili možnost občerstvení

V kauze ROP Severozápad figuruje mimo jiné bývalá ústecká hejtmanka Jana Vaňhová. Další stíhaný, bývalý šéf ČSSD v Ústeckém kraji Arno Fišera, už členství v ČSSD ukončil.

Dopoledne se sejdou středočeští sociální demokraté v Praze. Ústecká krajská ČSSD má jednání naplánované na odpoledne do Teplic.

Sobotka má zatím podporu všech krajů, které dosud konference uspořádaly. Stejně úspěšný je obhájce funkce prvního místopředsedy - ministr vnitra Milan Chovanec. Toho na březnovém sjezdu v Brně vyzve k souboji poslanec a kritik současného vedení ČSSD Jeroným Tejc.

Vedle nominací do centrálního vedení budou konference rozhodovat také o novém složení předsednictev krajských organizací strany.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…