Pokračují výslechy v kauze Nagyová, vypovídá i Úlehla

23.07.2013 12:39

Vyšetřovatelé v úterý pokračují ve výsleších v kauze přítelkyně expremiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové v části týkající se údajné politické korupce. Do budovy Na Perštýně dopoledne přišel mimo jiné zákonodárce Tomáš Úlehla (ODS).

Pokračují výslechy v kauze Nagyová, vypovídá i Úlehla
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Policie měla vyslechnout i Jana Floriána (ODS), který stejně jako Tomáš Úlehla patřil mezi rebelující poslance při schvalování daňového balíčku.

Úlehla si myslí, že jeho výslech bude velmi krátký, protože s "Nagyovou nejednal, nevyjednával, ani nic neprojednával". "Samozřejmě jsem byl informován o tom, že chce ty věci někam posunout, ale ona toho nebyla vůbec hlavní protagonistou. Prostě je úřednice, která seděla v sekretariátu pana premiéra, to je všechno," řekl Úlehla před výslechem na policii.

Případ se týká údajného podplacení poslanců ODS Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksy, u nichž žalobci tvrdí, že si nechali od tehdejšího premiéra Nečase slíbit úplatek ve formě lukrativních postů ve firmách se státní účastí. Výměnou za to se prý vzdali mandátu, a umožnili tak schválení vládního daňového balíčku, s nímž nesouhlasili a se kterým kabinet spojil hlasování o důvěře. Úlehla a Florián na rozdíl od tria poslanců nakonec rozhodli daňový balíček podpořit.

Úlehla na dotaz, proč ve Sněmovně zůstal, řekl, "že nemá důvod někam odcházet, a protože chce prosadit pravicové principy, kvůli kterým došlo k určitému názorovému střetu, tak to vyřeší jedině tím, že u toho bude a bude předkládat návrhy".

Kriminalisté také chtějí tento týden vyslechnout generálního ředitele Českých drah Petra Žaludu a generálního ředitele společnosti ČEZ Daniela Beneše. V dalším týdnu mají pak přijít na řadu ministr obrany Vlastimil Picek, bývalý šéf tohoto resortu Alexandr Vondra (ODS) a úřadující předseda ODS Martin Kuba.

Výslechy Picka a Vondry by měly podle všeho souviset s druhou kauzou kolem Nagyové, která se týká údajného nezákonného sledování Nečasovy manželky Vojenským zpravodajstvím bez vědomí ministra obrany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…