Pokrytectví Pirátů. Bojí se cenzury webů s loteriemi, ale má to prý jeden háček

14.02.2016 12:49

Piráti se obávají reálně hrozící cenzury loterijních webů. Mají strach z postupného oklešťování svobod na internetu. Jejich obavy jsou podle Jarmily Novotné z iniciativy Loterie bez hazardu opodstatněné, až na to, že jim to začíná vadit až ve chvíli, kdy někdo začíná ohrožovat „jejich“ svobodu.

Pokrytectví Pirátů. Bojí se cenzury webů s loteriemi, ale má to prý jeden háček
Foto: red
Popisek: Jarmila Novotná, zakladatelka iniciativy Loterie bez hazardu

„Byli to právě Piráti, kteří se spolu s ‚hollanovci‘ a zelenými často připojovali k populistickým pachatelům dobra napříč politickým spektrem a prosazovali v obcích plošné zákazy legálních kamenných heren a kasín. To vše samozřejmě ve jménu vyššího dobra a mravnosti, podpořené až dojemnou péčí o nezodpovědné jedince schopné kvůli své zábavě zruinovat nejen sebe, ale i své rodiny. Především Pirátům muselo být jasné, že zákazem heren, v době internetu, se nemůže podařit zachránit ani jediného gamblera před jeho vlastní závislostí,“ řekla PL Novotná.

Výsledkem byl nevídaný rozmach černého hazardu. Ten prozatím podporují i internetová kasína, neboť nový loterijní zákon se zatím pouze chystá. „Vzpomeňme si, že tyto zakazovací snahy Piráti v mnoha obcích podporovali, přestože od počátku bylo jasné, že účelem tzv. regulace hazardu daňovou novelou je zahnání hráčů do internetových kasín. Ty se následně zlegalizují a především patřičně zdaní. A s tímto záměrem je nutně spojená i cenzura internetu,“ doplnila Novotná.

Novotná souhlasí s Piráty v tom, že cenzurou loterijních webů to neskončí. Piráti se tak snaží pouze hasit požár, který pomáhali založit. Šéfka iniciativy Loterie bez hazardu je přesvědčena, že Piráty zajímá pouze virtuální svět. Na tisíce lidí, kteří žijí v reálném světě a přicházejí naprosto zbytečně kvůli prohibičním vyhláškám a likvidačním snahám ministerstva financí o práci, nemyslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…