Pokud chcete zachránit Šumavu, vraťte ji Schwarzenbergům. Tento návrh dnes vážně zazněl ve sněmovně od TOP 09

20.01.2016 21:17

Poslanec z Ústeckého kraje Michal Kučera (TOP 09) ve sněmovně přednesl plán, jak by bylo možné zachránit Šumavu. Nezmínil přitom ekology ani jiné aktivisty, ale rod Schwarzenbergů. A pochvaloval si, že bylo správné zasahovat do lesů na Šumavě co nejméně.

Pokud chcete zachránit Šumavu, vraťte ji Schwarzenbergům. Tento návrh dnes vážně zazněl ve sněmovně od TOP 09
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

„Mám takový jednoduchý návrh. A teď mě berte trochu s nadsázkou. Pokud chceme, aby byla Šumava řádně spravována, prosím, vraťme ji zpátky Schwarzenbergům. Byl by to jednoduchý zákon, tuším o jednom paragrafu, a měli bychom jistotu, že Šumava skutečně bude spravována tak, jak si všichni přejeme. Nevěřím samozřejmě tomu, že by tento zákon tady prošel. Nicméně mějme ho stále v patrnosti,“ poznamenal Kučera na 39. schůzi sněmovny 20. ledna.

V proslovu vyjádřil také názor, že bylo správné ponechat šumavské lesy jejich přirozené obnově a zasahovat do nich co nejméně. Pokud se podíváme na snímky Šumavy za posledních dvacet let, je to prý zřejmé. Postavil se tak názorovému proudu, který reprezentují exprezident Václav Klaus a prezident Miloš Zeman. Ti prohlašují, že zásahy člověka například proti kůrovci jsou namístě.

Celý proslov najdete zde.

Svá slova pronesl v souvislosti s debatou o zákoně o ochraně přírody. K ochraně je třeba přistupovat konzervativně a zachovat našim potomkům co nejvíce z pokladů, které byly zachovány i pro nás. Kučera si v této souvislosti povzdechl, že ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) neusiloval o rychlejší prosazení novely tohoto zákona. Sněmovna její projednání přerušila na počátku října a vrací se k němu až teď, což nesvědčí o významnější snaze ministerstva řízeného hnutím Andreje Babiše (ANO). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…