Pokus o skok z balkonu ve sněmovně, poslancům přímo na hlavu: Ošklivý dozvuk, padla věta ,,je mi zle"

30.04.2015 7:14

V Poslanecké sněmovně bylo ve středu večer nezvyklé rušno. Neodehrávalo se ale tentokrát u řečnického pultíku, ale na balkoně pro veřejnost, kde se jeden ze sledujících diváků pokoušel spáchat sebevraždu skokem z balkonu. Přímo pod ním přitom seděly ve svých lavicích desítky poslanců. Celý incident pak v noci na svém Facebooku obsáhle komentovala Jana Černochová, poslankyně ODS.

Pokus o skok z balkonu ve sněmovně, poslancům přímo na hlavu: Ošklivý dozvuk, padla věta ,,je mi zle"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Muž se pokoušel přelézt zábradlí na galerii pro veřejnost. Zasáhla proti němu sněmovní ochranka, se kterou se ale muž začal prát. U řečnického pultíku v té době mluvila poslankyně TOP 09 Eva Chalánková, která si incidentu všimla a upozornila na něj předsedajícího Petra Gazdíka. V lavicích pod balkonem nejrychleji zareagovali poslanci Jiří Koskuba (profesí lékař) a Marek Černoch, kteří běželi na galerii případně vypomoct.

Pokus o sebevraždu přímo v jednacím sále samozřejmě zaznamenala média, která o něm informovala hned večer. Reakce, které se objevily pod texty, ale znechutily poslankyni ODS Janu Černochovou. Ta na svém Facebooku natvrdo napsala, že je jí z reakcí zle.

„Půlka vtipkuje, půlka nám to přeje a je morbidně natěšená, že by nemusel zabít jenom sebe, ale i pár mých kolegů a kolegyň a mohlo by se jít znovu k volbám. Žertovat na toto téma, tímto perverzním způsobem může jenom primitiv a ignorant,“ ulevila si před půlnocí.

Diváka si prý všimla již během dne, vypadal podle ní velmi rezignovaně. „Ochranná služba zafungovala skvěle, pána odvezla erzeta a zítra jdeme zase všichni do práce. Ale pachuť z toho, že si někdo dělá srandu ze smrti a přeje smrt dalším, ve mně zůstává a o těch, kteří na toto téma žertují, si myslím své,“ dodala.

V diskusi pod svým postem pak ještě poděkovala svému kolegovi Markovi Černochovi, který byl podle ní jako jediný schopen zareagovat, zatímco ostatní seděli jako opaření. Prozradila také, že jí sněmovní sebevrah ještě dlouho bude strašit. „Viděla jsem ho pak zhrouceného, v obležení policistů u vrátnice, když jsem odcházela. Hrozný pohled,“ napsala.

A nakonec se v reakci na ostré příspěvky v diskusi ještě zamyslela nad zoufalým činem: „Za svůj život si každý odpovídá sám. Nejsem odpovědná za Váš zoufalý život. Každý neseme odpovědnost za život svůj a nikdo nemá právo svým zoufalým činem chtít zabíjet i další lidi.

Z Facebooku Jany Černochové:

Když čtu některé příspěvky asi tzv. přátel, jinak bych je na FB neměla, na téma pokus sebevraždy pána skokem na poslance pod galerií pro veřejnost v Poslanecké sněmovně, je mi docela zle. Půlka vtipkuje, půlka nám to přeje a je morbidně natěšená, že by nemusel zabít jenom sebe, ale i pár mých kolegů a kolegyň a mohlo by se jít znovu k volbám......Žertovat na toto téma, tímto perverzním způsobem, může jenom primitiv a ignorant. Seděla jsem tam celou dobu, toho pána jsem si všimla už odpoledne, evidentně neřešil, který zákon se dneska projednával a celou dobu působil hodně rezignovaně. Zoufalý člověk se pokusil udělat zoufalou věc a vybral si po několika jiných, marných pokusech, zrovna dneska Poslaneckou sněmovnu. Ochranná služba zafungovala skvěle, pána odvezla erzeta a zítra jdeme zase všichni do práce. Ale pachuť z toho, že si někdo dělá srandu ze smrti a přeje smrt dalším, ve mně zůstává a o těch, kteří na toto téma žertují, si myslím své.....

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…