Pokus o znásilnění a násilná loupež. Migranti zase úřadovali

28.02.2017 7:22

Německé soudy měly v uplynulých dnech opět napilno a řešily trestnou činnost páchanou migranty ze zemí třetího světa. Jeden z nich stanul před soudem kvůli pokusu o znásilnění, další dva se účastnili násilné loupeže.

Pokus o znásilnění a násilná loupež. Migranti zase úřadovali
Foto: Jan Rychetský
Popisek: U stanů se objevily i improvizované umývárny

Třiatřicetiletý migrant z Afriky stanul před soudem ve městě Gera kvůli obvinění z násilného napadení a pokus o sexuální zneužití. Před pěti měsíci měl napadnout osmnáctiletou německou dívku, která se zrovna vracela z pivního festivalu v Saalfeldu. Černošský násilník si na ni počkal s jasným úmyslem ji znásilnit. Dívka se však nedala a kousla jej do prstů natolik, že ji zaskočený migrant pustil a ona mu utekla.

Státní žalobce požadoval pro pachatele násilného trestného činu dva a půl roku ve vězení. Naopak právní zástupce bojoval za to, aby jeho klient strávil ve vězení „jen“ příští dva roky. Rozhodnutí soudu nakonec vypadá jako kompromis mezi oběma požadovanými délkami trestu a africký migrant byl odsouzen na dva roky a tři měsíce. Rozhodnutí soudu je konečné a pachatel již nemá možnost se proti němu odvolat.

Ještě přísnější byl soud v Düsseldorfu, který řešil případ brutální loupeže. Jejími pachateli byli čtyřiadvacetiletý Ervin M. a jeho o tři roky mladší komplic Abib G., kteří přepadli dvaadvacetiletého cyklistu, který právě projížděl po cestě poblíž břehů Rýna. Pachatelé odsouzeníhodného činu svoji oběť strhli z kola a okradli ji o peníze. Jak píše deník Bild, poté mladíka svlékli jen do spodního prádla a přivázali jej ke stromu.

Oba pachatelé se seznámili v azylovém centru a krátce před loupežným přepadením nebohého cyklisty kouřili marihuanu a užili amfetamin. Soud však tato mnohdy polehčující okolnost nijak neobměkčila a byl při vynesení rozsudku skutečně nemilosrdný. Ervin M., považovaný za hlavního strůjce trestného činu, by měl strávit ve vězení příštích osm let a Abib G. dostal trest ve výši pěti a půl roku. Soud aspoň oba zprostil obvinění z únosu a loupeže s přitěžujícími okolnostmi.

Mnoho trestných činů páchaných migranty se přitom v médiích vůbec neobjeví. Vláda i úřady v jednotlivých spolkových zemích stále trvají na tom, že migranti nepáchají v průměru více trestných činů než rodilí Němci. Přestože mnoho Němců těmto statistikám příliš nevěří, postavení vládnoucích politických stran CDU a SPD je neotřesitelné. Podle politologů by tento stav mohl ohrozit snad jen další teroristický útok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …