Polčák z TOPky šokoval v ČT: Rozpuštění sněmovny zítra možná potopí ČSSD

19.08.2013 12:57

Místopředseda Starostů a nezávislých (STAN), poslanec Stanislav Polčák, naznačil ve vysílání ČT, že někteří poslanci ČSSD by nemuseli zítra dorazit na sněmovní schůzi, jejímž cílem je dolní komoru Parlamentu rozpustit. K tomu je potřeba 120 hlasů.

Polčák z TOPky šokoval v ČT: Rozpuštění sněmovny zítra možná potopí ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

Poslanec Polčák ve vysílání ČT uvedl, že se šíří zprávy, podle kterých mají někteří hejtmani za ČSSD usilovat o to, aby se ti poslanci sociální demokracie, kteří v případných předčasných volbách již nebudou kandidovat, nedostavili na zítřejší "rozpouštěcí" schůzi.

V situaci, kdy blok složený z ČSSD, TOP 09 a KSČM, tedy stran, které se zavázaly hlasovat pro rozpuštění sněmovny, má jistých 122 hlasů, by takový manévr mohl znamenat ohrožení rozpuštění sněmovny a konání předčasných voleb.

Pecina v neděli: Sněmovna se nerozpustí kvůli TOP 09

Polčák, který zasedá ve sněmovním klubu TOP 09 a Starostové, tak v jistém smyslu vrací úder levici - ministr vnitra Martin Pecina totiž v nedělním diskusním pořadu ČT uvedl, že rozpuštění sněmovny může selhat naopak kvůli poslancům TOP 09.

"TOP 09 zase otočí a řekne, že bychom měli ještě chvilku počkat. Sněmovna se bude rozpouštět někdy v září," uvedl Pecina v neděli. Předseda klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík to vzápětí označil za lež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…