Políbila vám Marksová prsten kvůli důchodcům? Odpovídá Andrej Babiš

21.09.2016 19:40

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se na serveru Expres.cz, jenž mu patří, rozpovídal o tom, jak se jako šéf státní kasy snaží chovat odpovědně a ostatní ministři k němu chodí a natahují ruce pro další a další peníze. Prý se mu to ani trochu nelíbí. Navzdory těmto svým názorům nemusela ministryně Marksová líbat Babišův prsten, když chtěla přidat důchodcům 300 korun navíc.

Políbila vám Marksová prsten kvůli důchodcům? Odpovídá Andrej Babiš
Foto: FTV Prima, spol. s r.o.
Popisek: Andrej Babiš na Primě

„Ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Michaela Marksová si nedávno na Facebooku dramaticky postěžovala, jestli se ke mně musí plížit v předklonu, líbat mi prsten a prosit o laskavost, když chce ze státního rozpočtu peníze navíc. Fakt nemusí,“ ujišťoval čtenáře svého serveru ministr financí.

Staví se do role muže, za nímž chodí politici, jako by on sám v pozici prvního vicepremiéra české vlády nebyl politikem, a žádají po něm peníze na mnohdy nesmyslné projekty. Platí to prý i o Marksové. Místo vyjádření na sociálních sítích by stačilo vyjednávat. Babiš se podle vlastních slov chová jako jeho předchůdci v úřadu a vyjednává.

Celý komentář najdete zde.   

Peníze důchodcům prý přidal z kapitoly ministerstva financí, aby jim ulehčil v nelehkých životních situacích, ale neodpustil si ještě jeden šťouchanec vůči koaličním partnerům ze sociální demokracie.

„Možná by proto bylo lepší, kdyby se paní ministryně místo výlevů na Facebooku a kritice způsobů přípravy státního rozpočtu začala spolu s kolegy z ČSSD starat o to, jaké důchody budou mít budoucí generace Čechů. Socialisté totiž stále populisticky odmítají realisticky řešit věk odchodu do důchodu i fungování našeho penzijního systému, zatímco u nás neustále přibývá lidí pobírajících starobní důchod,“ konstatoval šéf hnutí ANO, aniž doplnil, že je ANO druhou nejsilnější vládní stranou v zemi a má možnost navrhovat řešení problémů, o nichž šéf státní kasy píše. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …