Policejní analytik, obviněný z vynášení informací Bártovi, stále nesmí na pracoviště

28.01.2014 16:36

Kdo vynesl z BIS odposlechy telefonátů Romana Janouška s Pavlem Bémem a předal je Vítu Bártovi? Právě z toho je obviněný vedoucí analytik protikorupční policie Jan Petržílek, a podle iHNed.cz byl proto v pondělí postaven mimo službu a bere jen půlku platu.

Policejní analytik, obviněný z vynášení informací Bártovi, stále nesmí na pracoviště
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Jan Petržílek měl podle žalobce vynést z BIS jako její agent odposlechy telefonátů Romana Janouška s bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem a předat je Vítu Bártovi. Petržílek prý nesmí na své pracoviště a bere pouze půl svého platu.

Vyšetřovatelé podle iHNed.cz došli k závěru, že Petržílek, jeden z klíčových detektivů protikorupčního útvaru, vynesl nahrávky ještě jako agent BIS a před volbami 2010 je pak předal exšéfovi Věcí veřejných Vítu Bártovi. Spolu s Petržílkem byl obviněn i bývalý poslanec a exministr dopravy Vít Bárta. Právě on měl podle vyšetřovatelů Petržílka navést, aby mu v BIS zajistil tajné nahrávky, jejichž přepisy předloni zveřejnila MF Dnes.

„Náš důstojník je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu a není vhodné, aby zůstával ve službě. Proto jsme ho výkonu služby zprostili do doby, než se tato trestní věc vyřeší a soud rozhodne o jeho vině či nevině,“ cituje iHNed.cz ředitele protikorupční policie Milana Komárka.

Komárek předpokládá, že jeho nadřízený Petržílka na pracoviště také nepustí

Petržílkův advokát Lukáš Trojan však prý uvedl, že se jeho klient bude proti verdiktu šéfa protikorupční jednotky bránit. „Určitě podáme odvolání,“ řekl Trojan.

O odvolání prý bude rozhodovat Komárkův přímý nadřízený, tedy náměstek policejního prezidenta Václav Kučera. Komárek si je jistý, že jeho nadřízený verdikt nezmění. „Jsem přesvědčen, že jsem rozhodl správně,“ podotkl Komárek.

Petržílek se na svém pracovišti v posledních měsících moc neohřál. Podle iHNed.cz tam nedochází od svého zatčení v říjnu loňského roku. Napřed byl šest týdnů ve vazbě a po svém propuštění zůstal podle zjištění serveru v pracovní neschopnosti.

Z telefonátů podnikatele Romana Janouška a exprimátora Prahy Pavla Béma bylo zjevné, že Janoušek měl podstatný vliv na chod magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…