Policejní prezident má problém. Kvůli mobilu. A Babišovy noviny dále informují...

30.07.2016 11:33

V okolí policejního prezidenta Tomáše Tuhého se měl objevit mobilní telefon, z něhož přišlo varování před důležitou policejní razií. Informoval o tom Český rozhlas a server Novinky.cz, dnešní Lidové noviny přinášejí další podrobnosti.

Policejní prezident má problém. Kvůli mobilu. A Babišovy noviny dále informují...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Podle informací LN detektivové pracují s indiciemi, že zmiňovaný telefon později použil někdo z nejbližšího okolí policejního prezidenta. „Byl kvůli tomu vypovídat i jeho náctiletý syn,“ dodal zdroj redakce. Tuhý nicméně popírá, že by byl do úniku zapojen. Pro ČTK pak uvedl, že podle předsedy vyšetřovací komise Pavla Blažka Šlachta před poslanci „zmíněné záležitosti neprezentoval“.

Milan Chovanec se k věci vyjadřovat nechce: „Ministr vnitra nebude komentovat cílené úniky informací, jejichž pravdivost nemá jak ověřit,“ vzkázala Chovancova mluvčí.

Policejní šéf vnímá nařčení jako účelově vymyšlenou konstrukci s cílem „dehonestovat jeho osobu a destabilizovat vedení policie“. Prezident ani jeho mluvčí však neodpověděli na otázku, jestli byl Tuhého syn vypovídat před detektivy. Mluvčí Jana Macalíková k tomu jen uvedla: „Synovi policejního prezidenta je teprve patnáct let a pan prezident si nepřeje, aby byl do těchto kauz jakkoliv vtahován.“

Loni 30. září spustila protikorupční policie razii, při které si šla pro důkazy o údajně „cinklých“ zakázkách na IT. V jejich hledáčku uvízla společnost Tesco SW Josefa Tesaříka, jenž je bratrem Martina Tesaříka, sociálnědemokratického senátora a bývalého olomouckého hejtmana. Bylo provedeno na 40 prohlídek, a to jak v sídle společnosti Tesco SW, tak i na radnicích v Olomouci, Přerově a ve Zlíně a na zlínském a olomouckém hejtmanství. Policisté však zjistili, že Josef Tesařík dostal den před razií varování z německé SIM karty. A právě tento incident se nyní nepříjemně dotýká přímo policejního prezidenta, v jehož okolí se prý později inkriminovaný telefon objevil.

Jak list podotýká, v případě okolo Tesco SW vrchní státní zástupci v Olomouci vyšetřují jedenáct veřejných soutěží a zakázek z let 2009 až 2014 v celkové hodnotě 438 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …