Policie brání delegáty sjezdu Alternativy pro Německo. Proti demonstrantům nasadila vodní děla

02.12.2017 13:32

Alternativa pro Německo (AfD) pořádá další sjezd. Tentokrát v Hannoveru. Na akci dorazili také demonstranti, kteří chtěli sjezd strany znemožnit. Nechtěli delegáty pustit do jednacího sálu. Policie však zjednala pořádek. Proti demonstrantům použila vodní děla. Informuje o tom server německého deníku Bild.

Policie brání delegáty sjezdu Alternativy pro Německo. Proti demonstrantům nasadila vodní děla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

AfD je v Německu považována za radikální stranu, se kterou ostatní strany v dolní komoře německého parlamentu odmítají komunikovat. Stejně odmítavý postoj dává najevo i část německé veřejnosti. Demonstranti se však tentokrát museli vypořádat s policisty. Ti delegátům sjezdu zařídili volný průchod do jednacího sálu. Podařilo se to však až s nasazením vodních děl, obušků a slzného plynu.

Stovky policistů zajišťovaly klid pro cekem 516 delegátů sjezdu. Sjezd začal až v 10 hodin, ale ke střetům mezi policisty a demonstranty docházelo už od 7 hodin ráno.

AfD si na sjezdu v Hannoveru volí nového předsedu strany. Poslankyně Frauke Petry už kandidovat nebude. Ačkoli byla dlouhou dobu nejviditelnější tváří strany, těsně po volbách se s partají rozešla ve zlém. Rozchod s AfD předvedla demonstrativně na tiskové konferenci. Vzbudila tím značný poprask. V čele strany pravděpodobně zůstane Jörg Meuthen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…