Policie do hospod? Asi ne. I když hygiena našla chyby

28.05.2021 15:49

Podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové porušuje příliš mnoho návštěvníků restaurací nařízení proti šíření covidu. Rozhodla se požádat o pomoc policii. Ta prý ale podle serveru iDnes žádné plošné kontroly nechystá.

Policie do hospod? Asi ne. I když hygiena našla chyby
Foto: archiv KHS
Popisek: Pavla Svrčinová ještě jako ředitelka krajské hygieny v Ostravě

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14841 lidí
Hygiena minulý týden zkontrolovala až 800 hostů na restauračních zahrádkách, a 90 z nich porušilo opatření proti šíření koronaviru. Těm, kteří se provinili, byly rozdány pokuty nebo s nimi bylo zahájeno správní řízení. Hlavní hygieničce se počet hříšníků zdá vysoký, a proto prý požádala o pomoc policii.

O spolupráci policie s hygieniky jednala Svrčinová už ve čtvrtek s policejním prezidentem Janem Švejdarem. Mluvčí policejního prezidia Moravčík schůzku Švejdara a Svrčinové potvrdil. Policejní prezident byl údajně zpraven o tom, že by hygienici rádi zintenzivnili kontroly, a současně byl jimi dotázán, jestli by policie měla kapacitu. Na to prý Švejdar odpověděl, že ano.

Intenzita kontrol tak prý podle Moravčíka bude záviset na hygieně, a policie sama žádné plošné kontroly a opatření ohledně restaurací nechystá.

Vláda tento pátek mimo jiné rozhodla, že restaurace a další stravovací zařízení budou moci od pondělí otevřít vedle dosavadních zahrádek i vnitřní prostory. Hostů bude moci být tolik, kolik je míst k sezení. U stolu budou moci sedět nejvýše čtyři hosté, nutné bude dodržování rozestupů nebo nošení ochrany úst a nosu mimo konzumaci. Nutné budou nadále negativní testy na koronavirus, očkování nebo potvrzení o prodělání nemoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…