Policie našla v muničním skladu ve Slatině nelegální výbušniny

13.02.2015 15:30

Policie našla ve skladu munice firmy Multiagro ve Slatině u Vysokého Mýta nelegálně uloženou výbušninu. Podle nepotvrzených zpráv by se mnohlo jednat o semtex. Kontrola skladu začala dnes v raních hodinách na základě upozornění, že jsou zde výbušniny nesprávně skladovány. Informovala tom ČT24.

Policie našla v muničním skladu ve Slatině nelegální výbušniny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Muniční sklad

"Vím, že policejní prezidium kontroluje sklad, ale ne kvůli nesprávně uloženému materiálu. Jde o běžnou kontrolu," řekl  jednatel Multiagra.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) televizi řekl, že je situace pod kontrolou a bezpečnostní radu zatím svolávat nebude. Od pondělí ale bude v areálu firmy rozsáhlá kontrola České inspekce životního prostředí, kraje a Českého báňského úřadu. Pokud by byla munice ve Slatině nesprávně uložená, bude hejtman požadovat její převoz do jiného skladu, uvedla ČT.

Firma Multiagro se zabývá výrobou civilního střeliva a obchodem se zbraněmi a střelivem. V roce 2006 figurovala v případu údajného uvedení nedovoleného střeliva na trh. Šlo o střely s ocelovým jádrem, které dokážou prorazit například i neprůstřelné vesty. Firma ale tvrdila, že střelivo řádně prošlo státní zkušebnou a smí být distribuováno na civilní trh. Proto také podala trestní oznámení pro podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Obviněn byl bývalý ředitel policejního útvaru pro dohled a dozor nad problematikou zbraní Antonín Kreml, žalobce však jeho trestní stíhání zastavil s tím, že o policejním důstojníkovi bylo už rozhodnuto v kázeňském řízení. Policejní prezidium rozhodlo, že žádný přestupek nespáchal. Policista, který údajně způsobil milionovou škodu firmám, kterým bránil uvést na trh vyzkoušené náboje, tak zůstal nepotrestán.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…