Policie obvinila pět lidí kvůli podvodům na stavbu solárních elektráren

08.03.2012 15:26

Pět lidí získalo licenci k solární elektrárně, která však neexistovala. Nyní je obvinila policie z podvodu a další činnosti. Dotyční totiž falšovali doklady, aby stihli výhodné podmínky ke konci roku 2010. Tehdy ale neměli namontovaný jediný panel.

Policie obvinila pět lidí kvůli podvodům na stavbu solárních elektráren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely

Tři lidé jsou obviněni z podvodu, když falšovali doklady, aby stihli výhodné podmínky ke stavbě solární elektrárny. Dva pracovníky na Energetickém regulačním úřadu pak viní Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality z toho, že v roce 2010 mařili úkol úřední osoby.

"Záměrem obviněných osob mělo být získání licence a následné připojení fotovoltaického zdroje k distribuční soustavě elektřiny do konce roku 2010," potvrdil informaci mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

"V následujících 20 letech mohlo dojít ke způsobení škody ve výši až 182 milionů korun," popsal mluvčí. Podle něj to však zdaleka není jediné podezření z podvodu u slunečních elektráren, kterým se nyní policie zabývá.

"Podle dokumentů byla fotovoltaická elektrárna dokončena a schopna provozu, ačkoliv ve skutečnosti ještě k 31. prosinci 2010 nebyl na elektrárně nainstalován ani jeden fotovoltaický panel," popsal Ibehej, co mají všechny případy společné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…