Policie prověřuje zásah na demonstraci v centru Prahy

02.07.2015 15:05

Policejní zásah při středeční demonstraci v centru Prahy řeší odbor vnitřní kontroly, který prověřuje postup policistů a dokumentační materiály. Z dosavadních informací nevyplývá, že by kterýkoliv ze zasahujících policistů pochybil. ČTK to dnes oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Policie podle něj zatím nepřijala žádnou stížnost, která by se zásahu týkala.

Policie prověřuje zásah na demonstraci v centru Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Na policejní služebně skončili čtyři lidé. Tři chtěli zabránit pochodu odpůrců imigrantů tím, že si sedli na chodník. Zbývající údajně napadl policisty, když proti nim zakročili.

Demonstrace proti imigraci, proti kvótám a za vystoupení z Evropské unie se podle policie zúčastnilo asi 550 lidí. Na Václavské náměstí dorazili také proimigrační aktivisté. Oba tábory od sebe oddělili těžkooděnci.

Aktivisté chtěli zabránit pochodu odpůrců kvót směrem k Úřadu vlády tím, že si jich zhruba deset sedlo na chodník do trasy pochodu. Policisté je podle Hulana vyzvali, aby toho nechali, protože mohou porušovat shromažďovací zákon. Tři lidé to odmítli. Policisté je pak předvedli na služebnu kvůli přestupku. Při zákroku policisty údajně napadla devětadvacetiletá žena, která rovněž skončila na policejní stanici.

Při demonstraci policie ještě řešila incident házení vajec na řečníky z řad odpůrců migrantů, při kterém nebyl nikdo zasažen. Podle Hulana spáchal přestupek. "Za ten mu policisté přímo na místě události uložili několika set korunovou pokutu," doplnil Hulan. Do policejních opatření byla nasazena téměř stovka policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…