Policie prý obvinila bývalého obchodního ředitele Pražských služeb

31.07.2014 12:33

Policie po zásahu v Pražských službách obvinila někdejšího obchodního ředitele firmy Tomáše Kolingera, který je dnes u výslechu. Uvedla to Česká televize. Policisté si ve středu při zásahu z firmy odnesli některé dokumenty. Policie se už dřív o společnost zajímala kvůli miliardovým tendrům na svoz odpadu a kvůli snaze Prahy o její akvizici.

Policie prý obvinila bývalého obchodního ředitele Pražských služeb
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

ČT s odkazem na advokáta Eduarda Brunu uvedla, že by výslech Kolingera mohl trvat i několik hodin. Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová a protikorupční policie Jaroslav Ibehej ČTK řekli, že zatím k případu nemohou poskytnout bližší informace.

Policejní zásah prý s nákupem firmy městem nemá nic společného

Už na začátku roku si detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) vyžádali materiály týkající se dřívějších rozhodnutí rady spojených s Pražskými službami, které město většinově vlastní. Praha prostřednictvím Pražských služeb dokončuje roky připravovaný obchod za zhruba miliardu korun, v rámci kterého firmu zcela ovládne. Náměstek primátora Jiří Vávra ČTK ve středu řekl, že zásah nemá nic společného s akvizicí, která v těchto týdnech vrcholí.

Menšinoví akcionáři údajně proti akvizici podávají žaloby

Zhruba 800 milionů korun by měla za svůj podíl získat společnost Northward Holding Limited, která pětinu akcií Pražských služeb před časem koupila od skupiny Natland. O hodnotě tohoto podílu se vedly nejbouřlivější debaty. Posudky se totiž výrazně lišily. Diskutovalo se také o tom, z čeho firma, která za dobu své existence vydělala 700 milionů korun, akcie zaplatí. Akvizici ale nakonec posvětilo zastupitelstvo i orgány firmy. Jeden z menšinových akcionářů proti rozhodnutí podal žaloby. Na soud se údajně obrátili i ostatní malí akcionáři, podle kterých akvizice znehodnotí jejich akcie.

Pražské služby pro město zajišťují problematické svozy odpadu za miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…