Policie řeší na veletrhu IDET v Brně krádež tlumiče k samopalu

02.06.2017 17:21

Policie na zbrojařském veletrhu IDET v Brně vyšetřuje krádež tlumiče k samopalu. ČTK to řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Podle serveru AKTU.cz však bylo ukradeno příslušenství k útočné pušce, která má větší účinek a dostřel než samopal. Letošní IDET na brněnském výstavišti dneškem končí.

Policie řeší na veletrhu IDET v Brně krádež tlumiče k samopalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

„Máme oznámenou krádež tlumiče ze samopalu. Měl zmizet z jednoho stánku vystavujících firem, oznámili to dnes po poledni. Dokumentujeme to na místě a vyšetřujeme,“ uvedla mluvčí.

AKTU.cz uvedlo dnes na svém profilu na facebooku, že ukradeno bylo příslušenství k nové útočné pušce Bren 2 ze stánku České zbrojovky. Podle serveru šlo o doplňky, které mohou používat pouze speciální armádní nebo policejní složky. Útočné pušky používají puškové náboje, a mají tak větší dostřel a účinek než samopaly, které používají pistolové náboje.

Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET a přidružené akce začaly na brněnském výstavišti ve středu. V Brně vystavovalo 518 firem z 31 zemí. Znamená to mírný nárůst oproti poslednímu ročníku akce v roce 2015.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…