Policie si stěžuje: Odmítači roušek jsou čím dál agresivnější

29.10.2020 23:08

Pražská a brněnská městská policie porovnává přístup k epidemii lidí na jaře a nyní. Ukazuje se, že se znovuzavedením nošení roušek a dalších opatření se objevilo oproti jaru velké množství lidí, kteří nařízení odmítají. Spolu s tím se prý v poslední době zvýšila agrese obyvatel vůči strážníkům, kteří je na tento přestupek upozorní. V jiných místech republiky je přístup občanů daleko lepší, informuje iDNES.cz.

Policie si stěžuje: Odmítači roušek jsou čím dál agresivnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

„Co se týče nošení roušek, situace se oproti jaru zhoršila, protože část veřejnosti není ochotna daná nařízení dodržovat, někteří je vysloveně bojkotují. Což je s ohledem na současný počet nakažených tak trochu paradox,“ říká mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Někteří lidé si podle jejích slov vysvětlují vládní nařízení po svém a se strážníky diskutují, nadávají jim a leckdy neváhají použít ani fyzickou sílu.

Podobně situaci vidí i mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. „Agresoři strážníky napadají slovně, ve výjimečných případech hlídku dokonce ohrožují, a ta tak musí použít donucovací prostředky,“ řekl s tím, že na jaře lidem pouze stačilo, aby se pohled strážníků setkal s pohledem člověka bez roušky a hned si roušky na ústa nasadili.

Od začátku září pražští strážníci zjistili celkem 15 111 porušení v souvislosti s vládními opatřeními. V jiných částech republiky se strážníci s agresí ze strany odmítačů roušek setkávají jen spíše výjimečně nebo vůbec.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…