Policie údajně obvinila bývalé i současné radní z Frýdku-Místku

05.08.2013 11:05

Policie zřejmě obvinila bývalé i současné radní Frýdku-Místku kvůli údajně předraženým zakázkám zadaným firmám v letech 2010 až 2012. ČTK to dnes řekla dřívější primátorka, členka nynější rady města a senátorka za ČSSD Eva Richtrová. Mluvčí policie Soňa Štětínská ČTK řekla, že o případu nic neví. Policie podle ní něco zveřejní až po poledni.

Policie údajně obvinila bývalé i současné radní z Frýdku-Místku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Dostala jsem informaci, že obviněni byli všichni členové bývalé i současné rady," řekla ČTK Richtrová, kterou ale nyní chrání senátorská imunita. "Mělo se to stát v pátek. Já se ale teprve v neděli vrátila z dovolené. Informace nyní získávám," řekla s tím, že zatím neví, zda policie požádala Senát o její vydání k trestnímu stíhání.

Do Senátu zatím policejní žádost o vydání Richtrové k trestnímu stíhání nedorazila. "Nic takového nepřišlo," uvedla dnes dopoledne na dotaz ČTK senátní tisková tajemnice Eva Davidová. Dodala, že nic podobného neměl v poště ani předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), jemuž by byla žádost standardně adresována, ani případně kancléř Jiří Uklein.

Richtrová také uvedla, že před časem společně s dalšími kolegy byli na policii předvoláni k podání vysvětlení. "Týkalo se to údajně předražených zakázek," řekla. Vinu ale odmítá a je připravena souhlasit se svým případným vydáním. "Je to útok na celou komunální politiku. Vybírali jsme z nabídek 16 firem a vybrali ty nejnižší. Nyní po letech přijde někdo a tvrdí, že to mohlo být ještě levnější," řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…