Policie vyhlásila pátrání po exposlanci Wolfovi. Vyhýbá se trestu

25.01.2013 13:06

Ostravská policie vyhlásila pátrání po exposlanci Petru Wolfovi (dříve ČSSD), jenž byl odsouzen k šestiletému vězení za zneužití dotace. Kvůli vyhýbání se nástupu k výkonu trestu včera ostravský krajský soud vydal příkaz k jeho zadržení.

Policie vyhlásila pátrání po exposlanci Wolfovi. Vyhýbá se trestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Přestože se policisté pokoušeli bývalého poslance kontaktovat několikrát, dosud se odsouzenému Wolfovi výzvu k nástupu do výkonu trestu doručit nepodařilo. „Nepodařilo se to prostřednictvím pošty ani policie. Soudce tak dospěl k názoru, že se vyhýbá nástupu do vězení," uvedl ČTK mluvčí soudu Jiří Křivský.

Ostravská policie dostala příkaz v pátek ráno. Konkrétní kroky a taktiku však zveřejnit nemůže. Policie alespoň žádá, aby lidé jakékoliv informace o hledaném volali na linku 158. Petr Wolf je vysoký 175 až 180 centimetrů, je obézní, není nebezpečný ani ozbrojený. Zdánlivé stáří je 52 až 53 let.

Soud uznal Wolfa vinným, že podvedl ministerstvo životního prostředí, od něhož dostal dotace na základě nepřesných, zkreslených a lživých informací. Na dva projekty spolu s manželkou v letech 2005 až 2007 čerpal 11 milionů korun. Ostravský krajský soud bývalému poslanci uložil pět let vězení a pokutu milion korun. Vrchní soud v Olomouci trest Wolfovi zpřísnil na šest let vězení a pokutu pět milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…