Policie vyšetřuje poslankyni Maříkovou kvůli výrokům o migrantech

16.08.2019 21:10

Policisté vyšetřují poslankyni SPD z Karlovarského kraje Karlu Maříkovou kvůli jejím výrokům o migrantech. ČTK vyšetřování potvrdila krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí, jméno vyšetřované ženy neřekla. Maříková v lednu na svém profilu na sociální síti Facebook přirovnala migranty k invazivním druhům rostlin a zvířat, jimž by měl být zakázán vstup do Evropské unie. Policie se věcí zabývá pro podezření z přečinu podněcování k nenávisti.

Policie vyšetřuje poslankyni Maříkovou kvůli výrokům o migrantech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Informace o vyšetřování Maříkové kvůli jejím výrokům se objevila ve zprávě Ministerstva vnitra o extremismu za druhé čtvrtletí letošního roku.

„Můžeme potvrdit, že z Krajského ředitelství policie Hlavního města Prahy nám byl postoupen spisový materiál týkající se podezření ze spáchání přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, kde je podezřelá 38letá žena z Karlovarska,“ sdělila ČTK Krejčí.

„Je zakázané dovážet invazivní nepůvodní druhy rostlin a zvířat na území EU. Muslimští imigranti také nejsou původními obyvateli Evropy a stejně jako invazivní druhy znamenají nečekané šíření a postupné vytlačení původních obyvatel Evropy. Proto by měli mít také zákaz vstupu na území EU,“ napsala letos v lednu Maříková na svůj facebookový profil.

Krejčí dodala, že policisté konají úkony v souladu s trestním řádem. „V současné době se nebudeme vyjadřovat, o jaké úkony se jedná a jaké máme v plánu,“ dodala Krejčí.

Zdravotní sestra Maříková byla zvolena do Sněmovny za Stranu přímé demokracie Tomia Okamury v říjnu 2017. Je také členkou krajského zastupitelstva. Ke zprávě Ministerstva vnitra na sociální síti dnes napsala: „Nenávist šíří ministr vnitra (Jan) Hamáček, jelikož lidem omezuje svobodu slova, jsou na sociálních sítích blokováni a stíháni policií za svůj názor, čímž je popíraná Ústava.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…