Policie vyšetřuje skupinu lidí z justičního prostředí. Včetně pražského soudce

22.02.2013 14:23

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) vyšetřují několik lidí z řad justice. ČTK to řekla šéfka Vrchního státního zastupitelství v Praze Lenka Bradáčová. Podle České televize je mezi vyšetřovanými osobami soudce jednoho z pražských obvodních soudů.

Policie vyšetřuje skupinu lidí z justičního prostředí. Včetně pražského soudce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Podle České televize jde mimo jiné i o pražského obvodního soudce Ondřeje Havlína. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se chystá zahájit řízení o dočasném pozastavení jeho funkce.

Detektivové ve čtvrtek vyslýchali první podezřelé a prohledávali i veřejné budovy. Případ by se podle České televize měl vzdáleně týkat i kauzy Berka. Policie prozatím nechce vyšetřování blíže komentovat. Případem se zabývá už i ministr spravedlnosti.

Podezřelým soudcem je zřejmě Ondřej Havlín

"Víme, že na jednoho ze soudců byla v minulosti podaná kárná žaloba kvůli manipulaci se spisem," uvedla redaktorka České televize Zuzana Tvarůžková. Některé osoby se podle ní prolínají i s kauzou kolem soudce Berky.

Podezřelým soudcem by měl být podle informací televize Ondřej Havlín z Obvodního soudu pro Prahu 2. Na toho byla podle serveru iDnes.cz loni na jaře podána kárná žaloba kvůli tomu, že bezdůvodně nahlížel do spisu, měnil v něm dokumenty a pokusil se ovlivnit i svou kolegyni. Spis se týkal Jana Harangozza, který byl spojován se soudcem Berkou.

Detektivové z ÚOOZ zasahovali za přítomnosti šéfa útvaru Roberta Šlachty již ve čtvrtek. Mluvčí elitních policistů Pavel Hanták neuvedl, čeho se zásah týkal s tím, že o případu bude podávat informace právě Bradáčová. Ta chtěla zveřejnit podrobnosti nejdříve v sobotu, ale poté, co o zásahu informovala Česká televize, probíhající vyšetřování týkající se "několika lidí z justice" potvrdila. Bližší údaje zveřejní až o víkendu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …