Policie vyšetřuje údajné odposlechy senátora Kubery

22.10.2014 19:33

Policie prověřuje, kdo napsal a dostal na veřejnost údajné přepisy hovorů mezi teplickým primátorem Jaroslavem Kuberou (ODS) a některými členy tamní ODS. Materiál, v němž se mimo jiné píše o skartaci dokumentů na radnici, se těsně před volbami dostal mezi úředníky magistrátu i k některým novinářům. Potvrdil to teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie vyšetřuje údajné odposlechy senátora Kubery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Podle přepisů měl mít Kubera blízké vazby s náměstkem někdejšího ministra dopravy Aleše Řebíčka Jiřím Hodačem. Kubera označil přepisy za falzifikáty. Bránit se chce soudně.

„Obdrželi jsme podnět, který se zabývá komunikací, kterou mezi sebou údajně vedli příznivci konkrétní politické strany,“ řekl Vítek. Bližší informace nemohl s odkazem na počátek vyšetřování poskytnout.

Kubera označil údajné přepisy za falzifikáty

Podle komunikace měl Kubera řešit s radním Milanem Zunou například prodej městského majetku. „To už stejně nikdo nespočítá, všechno je skartovaný a na katastru to nikdo sčítat nebude, to je práce na léta. A když se na to někdo zeptá, tak si to číslo někdo vymyslel, je to kec a debatu vohnu jinam...,“ měl podle přepisů říct Kubera.

Kubera označil údajné přepisy za falzifikáty. „Nikdo takové přepisy mít nemůže, protože takové hovory se nikdy neuskutečnily. Celé si to někdo vyfabrikoval,“ řekl dnes ČTK Kubera. Podle jeho názoru distribuce materiálu, který se v první den komunálních voleb objevil i na zpravodajských serverech, ovlivnila výsledek voleb. „Na soud se kvůli ovlivnění voleb obracet nebudeme. Pokud se ale policii podaří zjistit, kdo je autorem, podáme my všichni, kterých se to týká, občanskoprávní žalobu na ochranu osobnosti,“ doplnil Kubera.

ODS pod vedením Jaroslava Kubery komunální volby vyhrála, získala skoro 27 procent hlasů. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít osm křesel. Šest zastupitelů bude mít druhá Volba PRO! Teplice, čtyři hnutí ANO, po třech KSČM a ČSSD, dva Moje Teplice - TOP 09 a jeden hnutí Pro sport a zdraví - Teplice. O složení koalice strany a hnutí vyjednávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…