Policie vyšetřuje výbuch ambasády jako nedbalost. Úmysl to prý nebyl

02.01.2014 16:31

Policie prověřuje středeční výbuch na palestinské ambasádě pro usmrcení z nedbalosti a nedovolené ozbrojování. Vyloučila úmyslné usmrcení.

Policie vyšetřuje výbuch ambasády jako nedbalost. Úmysl to prý nebyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova, ve které se nachází byt, kde vybuchl trezor

Podle výsledků pitvy byl příčinou velvyslancovy smrti úrazový krvácivý šok. V tiskové zprávě to sdělila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

"Policie vyloučila trestný čin či jednání třetí osoby s úmyslem usmrtit konkrétní osobu," uvedla mluvčí. Znalci teď podle ní budou zkoumat příčinné souvislosti velvyslancovy smrti a ohledávat trezor i fragmenty po výbuchu. Expertize budou podrobeny také střelné zbraně, které policie nalezla při prohlídce budovy ambasády. Nejsou totiž evidovány v České republice.

Za usmrcení z nedbalosti ukládá trestní zákoník v základní sazbě až tři roky vězení. Sazba se zvyšuje až na šest let, pokud pachatel porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání či funkce. Až osmi lety pak může být pachatel potrestán, jestliže při činu hrubě porušil zákony o bezpečnosti práce.

Prohlášení policie:

Policie vyloučila trestný čin či jednání třetí osoby s úmyslem usmrtit konkrétní osobu. Vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů usmrcení z nedbalosti a nedovolené ozbrojování. Disponují již závěry provedené soudní pitvy, která jako příčinu smrti určila úrazový krvácivý šok. Znalci budou následně zkoumat příčinné souvislosti. Příslušnému znaleckému zkoumání budou podrobeny i střelné zbraně, zajištěné při prohlídce objektu. Kriminalisté jejich prověřováním zjistili, že nejsou v ČR evidovány.Pokračují i další odborná zkoumání, ohledání zajištěného trezoru i pyrotechnická zkoumání povýbuchových fragmentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…