Policie vyslechne expremiéra Nečase v kauze jeho manželky

14.11.2013 6:01

Kriminalisté dnes vyslechnou bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) v kauze exšéfky vládního kabinetu Jany Nagyové, jeho nynější manželky. Výslech se má týkat údajného zneužití Vojenského zpravodajství k loňskému sledování Nečasovy exmanželky Radky, které údajně nařídila Nagyová.

Policie vyslechne expremiéra Nečase v kauze jeho manželky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas předal do rukou prezidenta demisi. Zeman pověřil Nečase i vládu výkonem funkce do jmenování volády nové.

Nečas bude vypovídat jako svědek, protože by údajně mohl přispět k objasnění zadání sledování. Je ale možné, že ho policie obviní v souvislosti s druhou větví případu Nagyové, kterou je údajné uplacení tří někdejších poslanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy. Nečas jim podle žalobců slíbil lukrativní posty ve státních firmách za to, že se vzdají mandátu a nebudou dělat problémy při schvalování zákonů ve sněmovně.

Nejvyšší soud nedávno rozhodl, že trojici exposlanců nelze stíhat za případné trestné činy do doby, než se loni v listopadu vzdali poslaneckého mandátu. Chrání je prý poslanecká imunita a indemnita. Naopak Nečase stíhat lze - chránila ho pouze procesní imunita, která se vztahuje na projevy ve sněmovně. Žalobci již v minulosti naznačili, že obvinění Nečase je otázkou času.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…