Policie začala kontrolovat 15 hraničních přechodů s Německem

04.08.2016 13:21

Policie začala 1. srpna s kontrolami u hranic s Německem. Zaměřuje se na 15 přechodů, kde několikrát denně dělá namátkové kontroly. Nelegální migrace bezpečnost země neohrožuje, řekl dnes novinářům šéf cizinecké policie Milan Majer. Zprávu přinesla ČTK.

Policie začala kontrolovat 15 hraničních přechodů s Německem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Kontroly u německých hranic se podle Majera dělají třikrát denně a pokaždé trvají zhruba dvě hodiny. „Podobně jako na ostatních hranicích provádíme pouze namátkové kontroly, tipujeme řidiče a zájmová vozidla,“ řekl ČTK Majer. Při nových kontrolách policie zatím nelegální běžence neodhalila.

Šéf cizinecké policie to považuje za preventivní opatření. Může se totiž stát, že by se neúspěšní žadatelé o azyl v Německu mohli pokusit odejít do okolních zemí. Může jich být až 200 000. „Tomu samozřejmě chceme zabránit,“ řekl ČTK Majer.

Už téměř 14 měsíců mají policisté zvýšené kontroly na hranicích s Rakouskem. Podle Majera je rozdíl v tom, že se dělají na šesti hraničních přechodech a jsou nepřetržité. K dnešku policie při těchto kontrolách zajistila 3661 migrantů.

Podle Majera je letos situace mnohem klidnější než v loňském roce. „Letos nezaznamenáváme nárůst nelegální migrace. Trend je klesající,“ doplnil Majer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…