Policie začíná fungovat a politici dostali strach. Přečtěte si, co k policejní krizi sepsal Tomio Okamura

18.06.2016 17:49

Předseda strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura se na serveru ParlamentníListy.cz rozepsal ohledně současné situace okolo Policie ČR. Podle jeho názoru je cítit strach politických stran z dobře fungující policie.

Policie začíná fungovat a politici dostali strach. Přečtěte si, co k policejní krizi sepsal Tomio Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Současnou situaci považuje zároveň za pokus o personální a informační ovládnutí policie. „V době předstírané demokracie je pro ‚zavedené strany‘ nezbytné, aby byly jejich mocenské skupiny kryty nečinností policie při řešení závažných korupčních kauz,‘ uvedl Okamura. 

„Pomalé a povrchní řešení nejzávažnějších korupčních kauz, jako je například prodej OKD, je způsobeno personální nejistotou a ovlivňováním práce policejních profesionálů. Z celé kauzy je cítit strach ‚zavedených‘ politických stran ze správně fungující Policie ČR,“ dodal.

Původní text ZDE.

Zároveň také zkonstatoval, že je velkým omylem a alibismem Andreje Babiše a hnutí ANO si myslet, že nápravu lze zjednat bez zásadní změny politického systému. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Jsem zcela přesvědčen, že musí dojít k prosazení přímé demokracie, tedy změnu na systém, který bude sloužit občanům a ne mocenským skupinám. Systém, který jako jediní v Parlamentu prosazuje naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), kdy budou mít politici a soudci jasnou přímou, osobní, hmotnou a trestní odpovědnost a budou také odvolatelní,“ řekl také Okamura.
 
Závěrem uvedl, že hnutí žádá stabilizaci policie, odmítá ukvapené reorganizace a požaduje zvýšení ohodnocení práce policejních profesionálů. „A pokud jde o současnou vládu ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL, říkám: Pokud neumíte vládnout, položte to a pojďme k předčasným volbám!“ uzavřel.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…