Policie žádá sněmovnu o vydání Svobody, zřejmě kvůli Opencard

29.11.2013 13:58

Sněmovna funguje teprve pár dní a už do ní dorazila žádost vyšetřovatelů o vydání Bohuslava Svobody (ODS) ke stíhání, pravděpodobně kvůli kauze Opencard.

Policie žádá sněmovnu o vydání Svobody, zřejmě kvůli Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Bohuslav Svoboda

„Do sněmovny dorazila žádost o vydání bývalého pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS)," informovala Česká televize. Pravděpodobně jde o kauzu Opencard, která pražské politiky provází již řadu let. Kriminalisté se zajímají především o politiky, kteří přišli až po primátoru Pavlu Bémovi z ODS, ten projekt prosadil. 

Reakce bývalého radního hlavního města Prahy pro sociální oblast a bydlení Jiřího Janečka:

Jako rodilý Pražák, který měl tu čest sedět v radě hl. města Prahy, a byl u mnoha nových projektů, které obyvatelům hl. města Prahy zpříjemňují a zlepšují život, se divím, kam to společně obvinění primátoři dotáhli. Pan Svoboda (ODS) nám předvedl totální nekompetentnost a olomoucký rodák pan Hudeček (TOP09), který nás hned na začátek urazil, když odmítl převzít symboly  Prahy, není schopen dotáhnout jednu stavbu, natož aby zahájil nějakou novou. Vyzývám Vás, pane Hudečku, abyste ihned rezignoval a předal primátorské místo někomu, kdo  tuto problematiku dotáhne. Je neuvěřitelné, že po 3 letech vládnutí  po tolika prověrkách a analýzách nevíte, zda tato smlouva platí či neplatí. Opravdu čest vaší práci.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…