Policie zkrouhla peníze příslušníkům, kteří jeli střežit hranice Maďarska. Překvapilo je to

14.03.2016 9:04

Za to, že českým policistům, kteří v Maďarsku střežili hranice před uprchlickou vlnou, vařili Maďaři snídaně a večeře, muži zákona zaplatili. Museli totiž vrátit část stravného, které původně dostali. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Policie zkrouhla peníze příslušníkům, kteří jeli střežit hranice Maďarska. Překvapilo je to
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Čeští policisté dostali na stravné 35 eur na den. Kvůli tomu, že jim Maďaři vařili, policejní prezidium jim nechalo o 21 eur na den méně. „V případě, že je jim na místě strava poskytnuta, tak se jim logicky poskytnuté stravné krátí,“ uvedl mluvčí policejního prezidia David Schön. Policistům se tak rázem zmenšil celkový balík peněz za šestitýdenní pobyt. Místo 44 tisíc si na stravném odnesli jen 17 tisíc. 

Původní text ZDE.

Mnozí policisté navíc tvrdí, že o tomto opatření předem nevěděli. „Překvapilo mě to. Nakonec jsem dostal méně, než jsem původně předpokládal,“ uvedl například jeden z policistů.

V Maďarsku pomáhala padesátka českých policistů od konce října do poloviny prosince. Nyní odjela skupinka českých mužů zákona pro změnu do Slovinska. V obou zemích se poté kromě stravného přišlo ještě na jiný, vážnější problém. Vozy Hyundai ix35, které policisté využívají, nejsou pro policii dostatečně vybaveny pro překonání obtížně přístupného terénu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…