Policie zvýší v Praze v adventním čase bezpečnostní opatření

27.11.2015 20:15

V Praze budou v předvánočním období platit zvýšená bezpečnostní opatření. Policisté budou více hlídat zejména místa s vyšší koncentrací lidí jako náměstí, nákupní centra a prostředky městské hromadné dopravy. ČTK o tom informovaly mluvčí pražské policie Andrea Zoulová a mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Policie zvýší v Praze v adventním čase bezpečnostní opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svátek 17. listopadu provázejí větší bezpečnostní opatření

Podle nich budou tak obě bezpečnostní složky pokračovat v dosavadním trendu, kdy s ohledem na bezpečnostní situaci v Evropě, navýšily počty strážců zákona v ulicích.

Policie vyzývá účastníky předvánočních akcí ke zvýšené opatrnosti, a to jak v případě svého zdraví, tak majetku. Na trhy by lidé neměli nosit objemná zavazadla, zbraně a zábavní pyrotechniku. Strážníci rovněž nedoporučují brát na místa se zvýšenou návštěvností lidí malé děti, kočárky a zvířata, zvážit účast by měli také lidé se zdravotními problémy či pohybovým omezením.

Vánoční trhy začnou v centru Prahy na Staroměstském a Václavském náměstí v sobotu. Vpodvečer se rozsvítí vánoční strom, ale z bezpečnostních důvodů v předem neurčenou hodinu bez tradičního slavnostního aktu. Trhy, letos inspirované dílem malíře Josefa Lady, potrvají do 6. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…