Policisté, konejte! Vážná výzva ve věci Kliniky

10.05.2016 15:35

Už pět měsíců pátrá Útvar pro odhalování organizovaného zločinu po Lukáši Borlovi, zakladateli extremistické levicové organizace Síť revolučních buněk. Ta se přihlásila ke žhářským útokům na policejní auta. Borl je podle policie ozbrojený a nebezpečný. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Policisté, konejte! Vážná výzva ve věci Kliniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexander Bellu

Borl je důvodně podezřelý ze založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod, tzv. Sítě revolučních buněk. Ta se od ledna 2014 přihlásila k sérii celkem šestnácti žhářských útoků, z nichž devět směřovalo proti služebním vozidlům Policie České republiky, a dále z poškození cizí věci a vydírání.

Celý text je ZDE.

Síť revolučních buněk se přihlásila ke žhářským útokům na pražskou restauraci Řízkárna a na policejní auta v Mostě, Ústí nad Labem a dvakrát v Praze.

Místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu poukázal na to, že se objevily informace, podle nichž se na Klinice pohybuje či pohyboval Lukáš Borl, tedy osoba, kterou lze bezpochyby označit za levicového extremistu a člověka podezřelého z levicového terorismu. „Tento stav ohrožuje bezpečnost občanů Prahy 3, ale i všech Pražanů a návštěvníků hlavního města,“ upozornil místostarosta. Požádal proto ministra vnitra Milana Chovance o zveřejnění faktů, které by občanům Prahy 3 i všem občanům hlavního města poskytly informace o potenciální nebezpečnosti osob spojených s projektem Klinika a o jejich možném vlivu na bezpečnostní situaci v Praze.

Policii požádal, aby v zájmu bezpečnosti občanů zintenzivnila kontroly v oblasti, kde projekt Klinika nelegálně sídlí. Vedení hlavního města a pražské zastupitele pak vyzval, aby z bezpečnostních důvodů upustili od záměru koupit objekt, ve kterém projekt Klinika funguje.

Ministra financí a ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových pak vyzval, aby stát ve světle nejnovějších informací objekt, v němž Klinika funguje, neprodával hlavnímu městu Praze ani jinému subjektu, který by v něm umožnil další fungování projektu Klinika. A také aby přistoupil k okamžité nápravě situace, kdy je tento objekt v nelegálním užívání.

Celý text příspěvku Alexandra Bellu na jeho facebookovém profilu:

Ohrožení bezpečnosti v souvislosti s objektem KLINIKA

Skutečnost, že existuje důvodné podezření, podle něhož se na KLINICE pohybuje či pohybovala osoba, kterou lze bez pochyby označit za levicového extremistu a člověka podezřelého z levicového terorismu, vyžaduje bezodkladnou reakci řady orgánů veřejné správy.

Jako místostarosta Městské části Praha 3 jsem hluboce znepokojen informacemi, podle nichž mezi podporovatele projektu Klinika patří také ozbrojená a nebezpečná osoba Lukáš Borl - hledaná policií a útvarem ÚOOZ. Tato informace je veřejná od minulého týdne. Tento stav ohrožuje bezpečnost občanů Prahy 3, ale i všech Pražanů a návštěvníků hlavního města.

Z tohoto důvodu jako místostarosta MČ Praha 3 a zastupitel hl. města Prahy:

1.Žádám ministra vnitra České republiky Milan Chovanec o zveřejnění faktů, které by občanům Prahy 3 i všem občanům hlavního města poskytly informace o potenciální nebezpečnosti osob spojených s projektem Klinika a o jejich možném vlivu na bezpečnostní situaci v Praze

2. Žádám Policii ČR, aby v zájmu bezpečnosti občanů zintenzívnila kontroly v oblasti, kde projekt Klinika nelegálně sídlí

3.Žádám Radu hlavního města Prahy a členy Zastupitelstva hlavního města Prahy, aby v nové situaci a z bezpečnostních důvodů upustili od záměru koupit objekt, ve kterém projekt Klinika funguje

4.Žádám ministra financí České republiky Andrej Babiš a ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, aby stát ve světle nejnovějších informací objekt, v němž Klinika funguje, neprodával hlavnímu městu Praze ani jinému subjektu, který by v něm umožnil další fungování projektu Klinika, a aby přistoupil k okamžité naprávě situace, kdy je tento objekt v nelegálním užívání

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…