Policisté, kteří vyšetřují Víta Bártu, narazili na překážku. A nemají zatím vůbec nic

02.05.2014 10:01

Vyšetřovatelé v kauze Víta Bárty narazili na nečekanou překážku. U bývalého důstojníka BIS Jana Petržílka, podezřelého z vynesení odposlechů, totiž našli počítače a externí disky. MF Dnes ale zjistila, že byly velmi důkladně zašifrované. Policejní experti prý přiznávají, že se jim nepodařilo dostat jedinou informaci.

Policisté, kteří vyšetřují Víta Bártu, narazili na překážku. A nemají zatím vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Policie při zatýkání Víta Bárty a Jana Petržílka doufala, že odhalila důležitý kanál, kudy z kontrarozvědky a policie vytékaly citlivé informace. Mělo se jednat o vynesení odposlechů lobbisty Romana Janouška a exprimátora Pavla Béma.

Podle zdroje MF Dnes blízkého vyšetřování už policejní experti neoficiálně přiznávají, že se jim nepodařilo vydolovat z počítačů a externích disků vůbec nic. A potvrdit vynášení informací nepomohly ani prověrky chování Petržílka v rozvědce a následně u protikorupční policie.

Zadržená data si policie však zatím ponechává. Věří totiž, že by vyšetřování nemuselo zůstat jen u jediného případu. Petržílka totiž už před třemi lety vyšetřoval odbor vnitřní bezpečnosti BIS kvůli tomu, že udržoval nadstandardní vztahy s Ivo Rittigem. Inspekce BIS ale případ odložila.

Petržílek se krátce na to objevil na místě šéfanalytika. Tedy v jakési ústředně útvaru, v níž se scházejí všechny klíčové informace. Policie však na vynášení informací nemá důkazy. Petržílka tak stíhají jen za údajné předání odposlechů Béma s Janouškem Vítu Bártovi v roce 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…