Policisté obvinili tři Čechy a jednoho Egypťana z organizování nelegální migrace

30.06.2017 10:11

Policisté zadrželi a obvinili tři Čechy a jednoho Egypťana, kteří podle nich organizovali nelegální převozy uprchlíků ze Sýrie a Afghánistánu přes několik středoevropských zemí do Německa.

Policisté obvinili tři Čechy a jednoho Egypťana z organizování nelegální migrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Hrozí jim dva až osm let vězení. Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zjistili, že mezinárodní organizovaná skupina nejméně od května 2015 zajišťovala migrantům překročení hranic za úplatu zhruba 500 až 1000 eur (v přepočtu v rozmezí 13 000 až  26 000 korun) za osobu. ČTK dnes o operaci s krycím jménem TRIP informoval mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Čeští policisté při rozkrývání skupiny úzce spolupracovali s kolegy z Rakouska, Německa, Slovenska a Maďarska. „Pozornost detektivů se soustředila na mezinárodní organizovanou skupinu osob, která měla organizovat převozy nelegálních migrantů z výchozích zemí Sýrie a Afghánistánu do cílové země, kterou byla Spolková republika Německo,“ uvedl Ibehej.

V polovině června zatkli kriminalisté v Praze čtyři podezřelé, tři občany České republiky a jednoho Egypťana. Všichni jsou stíháni za zločin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Soudkyně Okresního soudu v Lounech rozhodla o převzetí obviněného Egypťana do vazby. Případ dozorují lounští žalobci, dodal Ibehej.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…