Policisté přijeli do sněmovny vyšetřovat únik v kauze ricin. Poslanec ANO se s nimi odmítl bavit

10.07.2020 9:17

Poslance výboru pro bezpečnost, kteří jsou podezřelí kvůli úniku informací v kauze údajného ruského agenta s ricinem, přijeli vyslechnout kriminalisté z Ústí nad Labem. K jejich překvapení však poslanec hnutí ANO Pavel Růžička odmítl vypovídat. Hodlá s policisty spolupracovat, až mu sdělí, který státní zástupce celý případ dozoruje. Zatím odpověď nedostal, informují Novinky.cz.

Policisté přijeli do sněmovny vyšetřovat únik v kauze ricin. Poslanec ANO se s nimi odmítl bavit
Foto: archiv P. Růžička
Popisek: Pavel Růžička, poslanec hnutí ANO

„Je divné, že do sněmovny přijedou policisté, kteří nevědí, jaký státní zástupce kauzu, kterou vyšetřují, dozoruje,“ řekl s podezřením Růžička. K odmítnutí jej prý vedla obava, že se znovu dostane do rukou ústecké dohledové státní zástupkyni Ivetě Bollové, která dohlížela na případ zastupitelů Postoloprt na Lounsku – jedním z nich byl Růžička – kteří měli podle obžaloby prodat nevýhodně obecní dům.

Nemá problém podat policistům vysvětlení, nejdříve chce ale informace o tom, kdo případ dozoruje. „Pro mě je divné, že vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová dala kauzu, aby ji řešila kriminálka v Ústí nad Labem, protože to vnímám tak, že to udělala schválně, aby se mi mohli státní zástupci z kauzy Postoloprty pomstít,“ dodal poslanec. Ostatní poslanci z výboru odmítli vyšetřování komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …