Policisté prý zfackovali studenta kvůli Číňanům

12.04.2016 15:02

Pochybnosti vzbuzujícího chování se policie nedopouštěla jen během návštěvy čínského prezidenta, ale i den po jeho odjezdu. O pozoruhodném případu píše server Echo24.

Policisté prý zfackovali studenta kvůli Číňanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah proti demonstrujícím

Jde o případ devatenáctiletého mladíka, studenta jednoho pražského gymnázia. Čtvrteční podvečer 31. března se rozhodl strávit se svými přáteli v Riegrových sadech, kde společně venčili mladíkova psa. Když se zhruba kolem sedmé hodiny večer rozhodla skupina odejít, narazila v přilehlé ulici na zhruba dvacet policistů se samopaly.

Mladík přiznává, že při pohledu na ozbrojence v něm nabobtnal vztek. „Měli byste se stydět za čínského prezidenta,“ křikl na ně a pokračoval v chůzi se psem. O několik ulic dále u vinohradského divadla ho však zastavila policejní hlídka v autě. „Vy jste ten pán se psem,“ doprovodili policisté otázku žádostí o předložení legitimace. Tu zdůvodnili studentovi údajným narušováním veřejného pořádku.

Celý text je ZDE

„Když jsem mu podával občanku, došlo mi, jak je ta situace absurdní,“ popsal své pocity student. V tomto momentě se tedy rozhodl natočit si celý incident na mobil. To ovšem policisty rozhořčilo, jeden ze zasahujících mužů zákona mu prý dokonce vyrazil telefon z ruky. Přestože mladík podle svých slov nekladl žádný viditelný odpor, rozhodla se ho hlídka spoutat na kapotě auta a odvézt na stanici.

Jsi buzerant?

Mírně otřesený mladík si po příjezdu na stanici vzpomněl na právo informovat o svém zadržení jednu blízkou osobu. Požádal tedy policisty o hovor s otcem, s nímž měl navečer domluvenou schůzku. „Když znáte svá práva, musíte znát i své povinnosti,“ odbyl ho údajně přítomný policista.

Studenta nečekaný postup překvapil a rozhodl se tedy policistu požádat o sdělení služebního čísla. Mladík dále popsal, jak mu policista vrazil toto číslo přímo do obličeje. Bez zjevného důvodu mu navíc naštvaně vrazil dvě facky. To vše před zraky dalších tří až čtyř přítomných policistů. Ty se pokusil strážník pobavit i nezdvořilými poznámkami na studentovo oblečení. „Koukněte na ty nasrávačky, to přece nosej buzeranti,“ zhodnotil mladíkovy kalhoty. „Jsi buzerant?“ zeptal se.

Vypadáš jako feťák

Násilný incident pokračoval policejním výslechem. Při něm byl prý student požádán, aby na stůl vyskládal kompletní obsah batohu i peněženky, údajně kvůli podezření z držení drog. „Byl jsem frustrovaný a cítil bezmoc,“ popisuje mladík, proč se nebránil požadavkům policistů.

Když se ale vyslýchajícímu jeho tušení nepotvrdilo, chytil mladíka pod krkem a vrazil mu další facku. „Zapamatuj si, že se příště nemáš ptát,“ doporučil prý studentovi vyslýchající strážník po úderu hřbetem ruky.

Asi po padesáti minutách se policisté nakonec rozhodli mladíka propustit. „Nediv se, že jsme tě zadrželi, vypadáš jako feťák,“ vzpomíná student na prozrazený důvod převozu na stanici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…