Policisté si udělují vysoké odměny, rozčiloval se Babišův poslanec před čtenáři

07.08.2016 19:23

Z PROFILŮ Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) zareagoval na dotaz týkající se prvního Čecha, jenž se chtěl vydat mezi radikály z Islámského státu a v jejich jméně bojovat. Co k tomu mladého Čecha vedlo?

Policisté si udělují vysoké odměny, rozčiloval se Babišův poslanec před čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

„Kdo je muž, který se chtěl přidat k IS? Proč myslíte, že se vůbec radikalizoval a jsou na tyto mé otázky vůbec nějaké důkazy? Podle mě jde o vážnou věc i pro toho člověka a jeho rodinu a mělo by se vše rychle vyjasnit. Proč bezpečností složky mlčí? Pokud někoho obviní, měli by mít přeci jasno, tak proč nás nechávají v nejistotě?“ ptala se paní Maléřová poslance Chalupy.

Zákonodárce Bohuslav Chalupa zvolený za hnutí ANO odvětil, že v tuto chvíli má pouze informace z médií, takže vlastně neví nic víc, než čtenářka. Zřejmě se to změní až v okamžiku, kdy skončí parlamentní prázdniny a případem se budou zabývat poslanecké výbory. V tu chvíli zřejmě bude mít 200 poslanců nové informace a bude záležet jen na nich, jak s nimi naloží.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

„Určitě jde o velmi vážnou věc a to nač upozorňujete je samozřejmě důležité, stejně tak je důležité, v případě, že se podezření potvrdí, zkoumat jak byla uvedená osoba "získána (neboli radikalizována)" s logickým cílem zabránit dalšímu podobnému případu v budoucnosti. V této chvíli lze jenom spekulovat co a proč se stalo a abych pravdu řekl, spekulativní uvažování a vyjadřování není to, čemu bych se chtěl věnovat. V uvedené souvislosti je potřeba vzít v potaz i skutečnost, že v této chvíli jde o obvinění, které se buď prokáže či neprokáže a osobně předpokládám, že k zahájení vyšetřovaní měly příslušné orgány relevantní důvody. Vzhledem k tomu, že jde o tzv. "živou kauzu" nelze očekávat (a je to tak správně) jakékoliv bližší komentáře od orgánů činných v trestním řízení,“ zdůraznil poslanec ve věci mlčení bezpečnostních složek. Příslušné orgány tedy podle poslance dělají co mají a Bohuslav Chalupa jim plně věří.

 Další odpovědi naleznete zde

To však nebyla jediná odpověď, kterou Chalupa zaslal čtenářům. Jelikož práci bezpečnostních složek státu oceňuje, má také za to, že by jejich příslušníci měli být odpovídajícím způsobem ohodnoceni. Odměňování však nelze zneužívat. Chalupovi se např. nelíbí určitá praxe u Policie ČR, která spočívá v udělování vysokých odměn těsně před odchodem do zálohy, aby se tak uměle navýšily výsluhy pro pracovníka, který opustil aktivní službu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…