Politici a aktivisté chtějí vyměnit staré Evropany za nové, varoval Alexander Tomský. Novinář Palata ho za to posílá k psychiatrovi

08.07.2017 10:06

Komentátor Luboš Palata se zamyslel nad sloupkem politologa Alexandera Tomského na serveru Novinky.cz. Ten se týkal migrační krize a uzavření přístavů v Itálii kvůli zabránění přívalu uprchlíků z Afriky.

Politici a aktivisté chtějí vyměnit staré Evropany za nové, varoval Alexander Tomský. Novinář Palata ho za to posílá k psychiatrovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

„Pokud máte pocit, že je svět kolem nás jedna velká katastrofa, není to pravda. To ho jen lidé jako pan Tomský takto líčí. Místo grafomanského psaní by spíš měli zajít k psychiatrovi,“ zareagoval Palata na Tomského komentář. Podle něj by tak udělali lépe pro sebe i pro své čtenáře. „A lidé, co podobné katastrofické nesmysly publikují a tisknou, by se měli zamyslet nad tím, že šíření paniky a poplašných zpráv je opakem slušné novinařiny, která má pracovat s fakty, hledat řešení a ne lidi jen děsit a děsit a děsit,“ zkonstatoval.

Tomský se totiž ve svém komentáři na serveru Novinky.cz zmínil o africké invazi, kdy se podle něj Itálie otřásá pod náporem migrantů z Afriky. „V parlamentu to vře, útoky Pětihvězdičkového hnutí proti vládní koalici se stupňují. Itálie už od února každý měsíc přijímá větší počet nedokumentovaných běženců. Premiér Paolo Gentiloni vyhrožuje EU, tak jako jeho předchůdce na summitu v Bratislavě, že uzavře všechny přístavy,“ komentoval Tomský.

Původní text ZDE.

Uvedl rovněž předpoklad, že letošní počet migrantů vystoupá na 230 tisíc, což je navýšení o 20 procent proti minulému roku. Evropští politici podle něj reagují zmatenými a vyhýbavými výpověďmi. 

„Čím více lidí humanisté zachraňují, tím více běženců přibývá a tím více také v moři zahyne. Stačilo by tyto fanatiky zakázat. To se ale politici neodváží. Ostatně i mezi nimi je mnoho těch, kteří se rozhodli staré Evropany vyměnit za nové,“ uzavřel pak Tomský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…